En ansiktsblind nätverkare och en copywriter med ADHD. Sambos och kollegor. Nu ger de ut varsin bok – samtidigt – på Eget Förlag i Norrköping.

Om boken Skriv så någon bryr sig

Omkring 800 000 vuxna svenskar klarar bara av enkla läs- och skrivövningar. Och mer än var fjärde vuxen har svårt att hitta och förstå information i komplexa texter. Nu släpps boken Skriv så någon bryr sig, som ställer sig på läsarnas sida i jakten på bättre texter.

”Det här är en bok som vill få fler människor att skriva bättre och enklare”, säger författaren Joakim Hedström. ”Eller snarare är det en bok som vill få fram bättre texter, så att läsarna blir intresserade och tar sig igenom dem.”

Joakim Hedström har ADHD, ett funktionshinder som bland annat innebär att han har svårt att koncentrera sig och lätt störs om det händer mycket omkring honom. Det, i kombination med att han jobbar som reklamskribent, fick honom att skriva boken.

Om boken Nätverka med hjärtat

Alla behöver nätverk och människor omkring sig, både privat och i jobbet. Men många tycker att det är svårt att knyta nya kontakter. Det ska boken Nätverka med hjärtat ändra på.

”Nätverka med hjärtat ger enkla råd och visar var man kan hitta olika slags nätverk”, säger Helene Engström, som har lång erfarenhet av att driva affärsnätverk. ”Däremot är jag inte född nätverkare utan har gått den långa vägen. Jag brottas med blyghet och scenskräck och är dessutom lätt ansiktsblind. I boken delar jag med mig av enkla knep för att ändå kunna bygga ett starkt nätverk.”

Kontaktperson

För recensionsexemplar, mer information eller kontakt med författarna hör av dig till
Helene Engström
helene.engstrom@egetforlag.se
0708-12 91 81

Om förlaget

Eget Förlag ger ut små och snabblästa faktaböcker under temat Kunskap på nolltid. Förlaget finns i Norrköping och har tidigare gett ut bland annat Nå dina mål, Teambuilding och Tala för publik.