Är du en föreläsare som vet vad du pratar om?

Då kan vi hjälpa dig att ta fram en snabbläst handbok, med allt vad det innebär. Visst ger boken dig en extra inkomstkälla. Ännu mer bekräftar den din position som expert.

Eget Förlag hjälper dig som föreläsare och utbildare med att paketera och nå ut med din kunskap. Böckerna vi ger ut är små och snabblästa handböcker som tar 1–2 timmar att läsa. Det är vad vi kallar kunskap på nolltid.

Snabblästa och tydliga

Böckerna är överskådliga handböcker inom områden som ledarskapsutveckling, affärsutveckling och personlig utveckling. De erbjuder konkret och praktisk kunskap och inspiration i ett litet format. Här hittar läsaren konkreta exempel, vanliga fallgropar, reflektionsfrågor, faktarutor, enkla tips och praktiska övningar att göra direkt.

Du säljer själv dina böcker, framför allt i samband med föreläsningar och utbildningar. Vi ser till att böckerna finns i nätbokhandeln och i de kunskap på nolltid-paket vi säljer till arbetsplatser.

Skriv och publicera en egen bok

Allt kring boken har flutit på och varit så himla enkelt. Det är nästan så jag undrar om det ska bli något skav, eller ska det funka så här bra?

Marie Niljung, författare till Hellre arg än död

Lycklig författare med bok

Varför ska du anlita oss?

Vad är egentligen skillnaden mellan att anlita oss och att gå någon annanstans? Det korta svaret är att hos oss får du ett färdigt koncept och ett sammanhang just för dig som föreläsare.

Vi har lång erfarenhet av att skriva och redigera texter. Vi kan hjälpa till att paketera din kunskap – oavsett om det gäller din bok, föreläsning eller utbildning.

Vi har hållit på med det här sedan 2011 och publicerat dussintals böcker. Vi har ett nätverk med korrekturläsare, spökförfattare, illustratörer och formgivare – och vet vilka tryckerier som kan leverera vad. Vi har upparbetade vägar in i nätbokhandeln och är bra på att få mediauppmärksamhet kring böckerna. Vi ser till att pliktexemplar levereras till bibliotek och att du finns med i bokpaketen vi säljer till arbetsplatser.

Dessutom är vi ett familjeföretag med två anställda. Det gör allt lite mer personligt.

Korrekturläsning av bok

Trovärdighet

En anledning att anlita oss är kvalitetsvinkeln. Om du ändå ska skriva en bok kan du lika gärna göra det ordentligt eftersom du kommer att leva med boken under resten av ditt liv. Se därför till att få en långsiktig avkastning genom att göra rätt från början.

En annan fördel är att du och boken får en högre trovärdighet. Vi är beviset på att din kunskap har kvalitetssäkrats av någon annan. Vi ger bara ut böcker vi tror på. Det innebär att vi tackar nej till många idéer och manus.

Dela intäkterna från bokförsäljningen lika

Vi delar 50/50

Även hos ett traditionellt bokförlag – om de tar in din bok – kan du köpa loss böcker för att sälja dem själv i samband med föreläsningar och utbildningar. Du köper dem då till det så kallade f-priset. Det är samma inköpspris som bokhandeln har.

Hos oss köper du dina böcker billigare. Varför då? För att vi vet att du som föreläsare ofta har behov av många böcker. Om du är duktig på att sälja in dem med dina föreläsningar kan du därför tjäna mer pengar.

Dessutom tror vi stenhårt på rättvisa. Därför har vi en affärsmodell där vi delar på intäkterna. Tanken är att du och vi ska ha tjänat lika mycket när alla böcker är sålda. När det sedan är dags för omtryck är det du som gör den största vinsten.

Författarnätverket på bokförlaget Eget Förlag

Vännerna i författarnätverket

Om vi börjar samarbeta är det för att vi tror på varandra långsiktigt. Du kan ditt ämne och vi vet hur vi ska paketera kunskapen för att göra den intressant. Det gör att samarbetet handlar om betydligt mer än boken. Exempelvis säger många av författarna att de har kunnat trimma sina föreläsningar utifrån det de lärde sig när vi tog fram boken.

Många föreläsare vi träffar säger att jobbet är ganska ensamt. Därför har vi skapat ett författarnätverk där du automatiskt ingår när du släpper en kunskap på nolltid-bok. Författarna träffas några gånger per år för att lära känna varandra, gå utbildningar och affärsutveckla tillsammans. Mellan träffarna håller vi kontakten via en Facebook-grupp. Vi släpper alltså inte taget när du väl har klivit innanför förlagsdörrarna.

Som vi redan har sagt handlar samarbetet om så mycket mer än bara en bok. Allt blir bättre och går snabbare framåt om vi hjälps åt. Sedan är det också galet mycket roligare så här.

Pil höger

Vill du veta mer?

Hör av dig till helene.engstrom@egetforlag.se, 0708–12 91 81.

Känner du att du inte passar in här? Inga problem. Eget Förlag har nämligen ett systerförlag. Det heter Fantasi & Fakta och ger ut allt från barnböcker och dagböcker till reseskildringar och notböcker.

Eget förlags krumelur

Bokförlaget och författarna i media

 

Bibliotek, radio, teve och tidningar

Förlaget och våra författare har synts i exempelvis Affärsstaden, Allas, Allers, Chefstidningen, Civilekonomen, Corren, Driva Eget, Entré, Entreprenörspodden, Folkbladet, Fria Företagare, Fyran, Handelshögskolans bibliotek tipsar, Ica-kuriren, Jakt och Jägare, Kupé, Kvalitetsmagasinet, Linköpings Tidning, Linköpings- Posten, Länstidningen Värmlandsbygden, Länstidningen Östergötland, M-magasin, Mera Norrköping, Motala & Vadstena Tidning, MåBra, Nollelva, Norrköping News, Norrköpings Tidningar, Norrköpings-Magazinet, Relation Uppsala, Språktidningen, Studiefrämjandet (tidningen Cirkeln), Svenska Dagbladet, Sveriges Radio, Sveriges Television, Södermanlands Nyheter, Tara, Tidningen Förskolan, Tidningen Land, TV4, Unionen (tidningen Min firma), Upsala Nya Tidning, Vasalöparen, Vimmerby Tidning, Vision, Vårdfokus, Värmlands Folkblad, Västerviks-Tidningen, Året Runt och Östergötlands näringsliv.

 

I dag är boken en av de största anledningarna att jag får uppdrag. Magneten och trovärdigheten som ni pratade om från början, den är faktiskt sann.

Magnus Bergman, författare till Prata så någon bryr sig