Ulrika Borén

Författaren Ulrika Borén är föreläsare och kursledare inom mindfulness och yoga. Hon är utbildad inom motiverande samtal och kognitiv beteendeterapi. Hon har skrivit boken Pausa och Lysande stjärnor på en nattsvart himmel.

Pauser för hjärnan är vad fysisk träning är för kroppen. Båda gör att du orkar mer och slipper bli sjuk av stress. Du får lång hållbarhet helt enkelt. Hur du tränar kroppen vet du nog. Men hur tränar du hjärnan?

Föreläsningen PAUSA är baserad på boken och handlar om den livsresa hon gjorde. Ulrika är även ute på företag och organisationer och föreläser om stresshantering.

Föreläser: i hela landet
Hemort: Norrköping

Föreläser om

PAUSA
En gripande föreläsning där Ulrika delar med sig av erfarenheterna kring den tid då hon mitt i livet fick en hjärntumör och mycket besvärlig epilepsi. Hon berättar hur kunskapen och insikten om att vara medvetet närvarande i nuet och att ta pauser i vardagen hjälpte henne vidare. Nu som friskskriven, väljer hon att fortsätta leva som hon lär.

Stresshantering
Hur påverkas vi mentalt och fysiskt av stress? Vad händer i kroppen och hjärnan när vi stressar? Föreläsningen svarar på dessa frågor. Den lär dig också att hantera och motverka din inre stress genom att göra dig medveten om din andning. Du får konkreta tips och råd för att – med små medel – kunna nå en vardaglig balans i kropp och sinne.

Sagt om föreläsaren

”Du är så inspirerande och din styrka, glädje och inställning smittar av sig på alla. Du fullkomligt strålar och jag blir helt lugn av att lyssna på dig, din kunskap och erfarenhet. Jag kommer definitivt att leta efter stjärnor på vår himmel nästa gång det är stjärnklart och varje gång jag känner mig nere, tänka på det du berättade idag. Jag tog åt mig varje ord. Tack!”
– Maja, deltagare på föreläsningen Pausa

”Tack för att du berättade din historia. Den gick rakt in i hjärtat och berörde. Du lyckades förmedla så mycket hopp och glädje på ett inspirerande sätt, trots allt det svåra.”
– Eva, deltagare på föreläsningen Pausa

”Bra blandning mellan teori och praktiska övningar vilket var bra och nyttigt. Inte de där vanliga klyschorna om vad man ska göra när man är stressad.”
– Deltagare på föreläsning om stresshantering

”Ulrika – du är kort och gott BÄST! Din glädje, professionalism, kunskap och ditt engagemang gjorde min dag.”
– Susanne, egenföretagare, Norrköping

Bland kunderna finns

Stadium, Holmen, HSB Östra, Svenska kyrkan, Inspirera Assistans, Söderköpings Golfklubb, Kunskapsföretagarna, Engströms bil, Risingegården, Siemens samt Norrköpings och Söderköpings kommun.