Människor till låns

Undersökningar visar att bara 16 procent av svenskarna är engagerade i sina jobb och verkligen bryr sig. De flesta har antingen en sval inställning till det eller rycker på axlarna. Några är till och med direkt fientliga till sina arbetsgivare. Det som alltid har fungerat gör det inte längre.

I dag ställs tuffare krav på medarbetarna än någonsin tidigare. De ska lägga ner sin själ i företaget och leva dess värderingar som om de ägde det. Dessutom förväntas de bli motiverade av ägarcentrerade mål som att fördubbla omsättningen. Men vem går igång på det, egentligen?

När kraven ökar är det naturligt att försöka jobba hårdare, istället för att anpassa vårt arbetssätt efter de nya förutsättningarna. Det gör att vi fortfarande uppmanar kollegorna att lösa problem genom att springa snabbare och lägga alltfler timmar på jobbet. Men det enda det leder till är organisationer som dräneras på engagemang och människor som blir utbrända och sjuka.

Därför behöver vi helt klart en förändring.

Människor till låns är en handbok för ledare på alla nivåer. En bok om hr-frågor och talent management. Den visar hur och varför du ska ta hand om människorna omkring dig. En guide som hjälper dig se till att medarbetarna trivs, utvecklas, stannar kvar och bidrar till företagets framgång.

Beställ boken

Köp boken hos Adlibris Köp boken hos Bokus

Vill du köpa fler än 10 böcker mot faktura? Då kostar de 106 kr/st inklusive moms om du köper dem från oss. Frakt tillkommer. Mejla oss på bestallning@egetforlag.se.

Innehållsförteckning

Förord

För oss som vill växa
Det handlar om hjälpsamhet
Det handlar om hållbart engagemang
Det handlar om vägen framåt

Attrahera
Ett starkt varumärke
Hitta din målgrupp
Att välja varandra
Att snabbt komma igång

Utveckla
Skapa ditt dreamteam
Utveckla människors förutsättningar
Samsyn om framtiden
Träning som ökar förmågan

Avsluta
Att skapa ambassadörer

Några avslutande ord
Tack till
Om författaren
Lästips

Recensioner

”Enkelt språk, tydliga exempel […] Många tankar och konkreta användbara tips som kan hjälpa chefer i vardagen.”
– Fredrik Bankler, BTJ-häftet nr 18, 2017

”Jag gillar den tydliga processen och flowet. Boken inspirerar mig verkligen att forska vidare i de här frågorna.”
– Raoul Augustsson, vd Mockfjärds

Bonusmaterial

I boken beskriver författarna den avslutningsintervju du bör göra med dem som avslutar sin anställning. Här har du fler frågor att använda till intervjun.

Om boken

Trådbunden pocketbok i A6-format
Språk: Svenska
Antal sidor: 96
Utgivningsdatum: 2017-06-28
ISBN: 9789186951269

Om författaren

Henrik Heslyk är psykologen som under tolv år var talent manager och hjälpte Securitas Direct och Verisure under deras expansiva resa genom Europa. Nu arbetar han som ledningsrådgivare, både i Sverige och internationellt, med att utveckla och implementera strategier inom hr-området.