Det här är våra böcker

Alla kan rita symboler

Med hjälp av bildernas alfabet – fyrkanten, triangeln, cirkeln, strecket och pricken – kan du knäcka koden och lära dig att rita.

Matlåderoulette och annat roligt på jobbet, av Helene Engström och Joakim Hedström

Matlåderoulette

Måste jobbet vara seriöst och tråkigt? Kan det bli roligare? Och vad händer då? Hitta svaren med hjälp av den här lilla boken.

Extra allt, av Karolina Lindhe

Extra allt

Den här boken vill hjälpa prestationsinriktade människor att stanna till och hitta sina egentliga drivkrafter.

Människor till låns

Människor till låns

Bara 16 % av alla svenskar är engagerade i sina jobb. Så vad är lösningen? På 96 sidor får du mängder av tips för att vända på utvecklingen.

Orka - träning och äventyr i vardagen, av Frida Södermark

Orka!

Du ska orka hela livet och för att göra det behöver du börja nu. Vilka förändringar kan du göra för att må bra nu – och om 30 år?

Pausa - en bok om återhämtning

Pausa

Pauser för hjärnan är vad fysisk träning är för kroppen. Hur du tränar kroppen vet du nog. Men hur tränar du hjärnan? Den här boken visar dig vägen.

Skriv så någon bryr sig

Skriv så någon bryr sig

En bok för dig som skriver – privat eller i jobbet. Boken är ingen mirakelkur, men den gör dig garanterat till en bättre skribent.

Utvecklingssamtal

Utvecklingssamtal

En praktisk handbok i hur du håller utvecklingssamtal med dina medarbetare. Du får enkla mallar att följa och ett helt smörgåsbord med verktyg, frågor och tips.

Bli ditt bästa jag - grunderna i självledarskap

Bli ditt bästa jag

Det här är en bok om mental styrketräning. Lär dig att reflektera över dig själv och hitta dina värderingar – de styr hur bra du mår.

Kreativ på jobbet

Kreativ på jobbet

Släpp loss energi, få bättre resultat och hitta nya lösningar på problem i verksamheten, samtidigt som arbetet blir roligare.

Försäljning - enklare än du tror

Försäljning – enklare än du tror

Vi har skalat bort allt onödigt och fokuserat på konkreta råd kring hur just du kan skapa lönsamma affärer.

Våga! En väldigt annorlunda reseguide

Våga

Resor handlar sällan om platserna i sig. Det viktiga är vad du gör och upplever. Den här boken utmanar dig att resa lite äventyrligare. Så våga!

Nätverka med hjärtat - och gör bättre affärer

Nätverka med hjärtat

Alla människor har nytta av affärsnätverkande. Boken ger dig enkla råd, visar var du hittar olika nätverk och hjälper dig skapa långsiktiga affärsrelationer.

Varumärkesboken

Fråga farmor

Fråga farmor lär dig hur du lyckas med varumärkesarbetet på egen hand – från paketeringen till att leva värderingarna och låta dem betyda något på riktigt.

Krama Dracula och andra teaterövningar

Krama Dracula

En sorts kokbok för teater, skola och grupper – en bok fullproppad med dramaövningar för vuxna, ungdomar och barn.

Teambuilding : 40 enkla recept på effektiva lagövningar

Teambuilding

I den här boken har vi samlat några enkla teambuildingövningar. Övningarna kräver kort förberedelse och är lätta att genomföra var som helst.

Nå dina mål - 10 enkla steg till framgång

Nå dina mål

Oavsett vad du vill uppnå finns det gemensamma tekniker för att nå dit. Använd boken som inspiration och verktyg för att gå från målbild till målgång.

Tala för publik - lär dig bli en bättre talare

Tala för publik

Tips och trix för hur du överkommer nervositet och engagerar publiken. En mjukstart för nybörjare, och många detaljer för erfarna talare.

”Läsvärt i miniformat. Har du tjugo minuter över på bussen, hinner du lära dig en hel del. Eget förlag ger ut miniböcker som får plats i jackfickan och rappt sammanfattar respektive ämnesområde.”

Civilekonomen, nr 4 2014

”Spännande, korta och användbara handböcker.”

Studiefrämjandet, Cirkeln nr 2 2014