Anna Sjöström

Alkoholister, nykterister och allting däremellan. Professorer och arbetslösa. Rika och fattiga. Sedan mitten av 1990-talet har Anna Sjöström träffat alla möjliga människor som funderat över sitt eget drickande.

Vissa har druckit lite varje kväll. Andra har festat loss rejält framåt helgen. Och många av dem skulle aldrig erkänna hur stor roll alkoholen har i deras liv, eftersom det alltid är några andra som har problem.
Hon brukar säga att hon tillhör sin egen målgrupp. Om hon inte haft de kunskaper och verktyg som hon numera utbildar i, hade hon förmodligen druckit för mycket.

Hon har genomfört tusentals föreläsningar, skrivit flera böcker om alkohol, gått utbildningar och studerat forskningsresultat. Och om det är en sak hon har lärt sig från det så är det att pekpinnar och att prata problem inte fungerar.

Där är det hennes jobb att kliva runt allt det känslomässiga och moralpekandet. Istället pratar hon om hur vi faktiskt har det, hur vi dricker, varför vi gör det – och hur vi kan fortsätta utan att öka risken för problem. 

Föreläser om

Om du är på jakt efter en föreläsning med fokus på hur man kan förebygga alkoholproblem har du hamnat rätt. Promilletanten erbjuder spännande och roliga föreläsningar för både små och stora grupper. Alltid utan pekpinnar, och alltid med fokus på hur vi faktiskt har det.

För i Sverige dricker ungefär 90 procent av alla vuxna öl, vin, cider eller sprit. Men ingen vill prata om det. Därför utvecklar en massa människor problem helt i onödan.

I föreläsningarna pratar hon därför om att vi kan dricka alkohol utan att öka risken för problem, så länge vi gör lite smartare och medvetna val.

Anna erbjuder allt från kortare föreläsningar till längre utbildningar.