Under en period i livet var jag väldigt sjuk. Jag hade besvärliga epileptiska anfall som berodde på en hjärntumör. Tumören i sig var något som fick mig ur balans och jag hade stundtals väldigt svårt att se något ljus alls i tillvaron. Eftersom jag kunde ha 20–40 anfall per dygn tog även dessa mycket kraft och energi. Det gav mig många nya insikter att lära mig jobba med tacksamhet.

Jag bestämde mig för att se varje situation som unik. Jag kände tacksamhet över att jag kunde äta fil med flingor på morgonen. Jag kunde svälja, känna vad det smakade och jag blev mätt. Det gav mig kickar till att fortsätta vara tacksam över många andra vardagliga saker.

Jag blev inte frisk av det, men det fick mig att känna mig som en person som tog makten över mitt liv och tog vara på det. En dag i taget.


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Pausa – en handbok om återhämtning, av Ulrika BorénDet du har läst är ett utdrag från boken Pausa – en handbok om återhämtning. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.