Vilket av följande alternativ skulle du välja?
» Att göra roliga saker.
» Att göra tråkiga saker.

Jag gissar på att du svarade roliga saker. Om du var en av dem som svarade tråkiga saker kan du läsa vidare ändå, för den här texten är inte så rolig.

De flesta av oss föredrar att göra roliga saker framför tråkiga. Och det som är roligt vill vi göra ofta. Och om vi gör något ofta blir vi bra på det. Och om vi blir bra på det tycker vi att det är ännu roligare och vill göra det ännu mer.

Därför är ett av de bästa tipsen (inte bara när det gäller kommunikation) att göra roliga saker.

Övning: Vad tycker du är roligt?

Eftersom den här boken handlar om hur din kommunikation kan bli framgångsrik är det dags för dig att fundera på vad du tycker är roligt. Är det att skriva intressanta och kunskapshöjande artiklar som du kan sprida via nyhetsbrev eller Linkedin? Är det att ringa och prata med nuvarande och blivande kunder? Är det att spela in korta filmer med medarbetarna? Eller något annat?

Istället för att pyssla med en massa olika saker är det smart att fokusera på det som du redan gör bra eller tycker är roligt.


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Kommunikationsstark, skriven av författaren Robin Almqvist

Det du har läst är ett utdrag från boken Kommunikationsstark. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.