De flesta människor anstränger sig för att det de gör och säger ska vara rätt. Det är ett mänskligt drag. Vi vill passa in, bli bekräftade och framstå som duktiga på vad vi gör. Men att i varje ögonblick undvika att göra fel är oerhört stressande. Dessutom är det perfekta ointressant eftersom det är förutsägbart och robotaktigt.

Vi menar att det finns någonting underbart – och skrämmande – med att planera för att göra fel. Du kommer att märka att det inte är så farligt. Och du lär se att saker blir minst lika bra när du inte längre försöker att få dem fulländade.

Därför vill vi att du accepterar en sak innan du läser vidare.

För att utvecklas som person och bli bättre på vad du gör finns det en enda väg att vandra – den som innebär risker och okända faror.

Definitionen av att vara modig är att trotsa sina rädslor. Så om du inte känner dig obekväm, blir nervös och får ont i magen när du gör övningarna i den här boken kan du inte räkna med några förbättringar.

För att någonting ska hända måste du våga. Våga göra det du är rädd för. Våga göra det andra säger inte fungerar. Och inte minst – våga göra fel.


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Prata så någon bryr sig, Joakim Hedström och Magnus BergmanDet du har läst är ett utdrag från boken Prata så någon bryr sig. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.