Pausa – en handbok om återhämtning

Pausa
En handbok om återhämtning

Pauser för hjärnan är vad fysisk träning är för kroppen. Båda gör att du orkar mer och slipper bli sjuk av stress. Du får lång hållbarhet helt enkelt. Hur du tränar kroppen vet du nog. Men hur tränar du hjärnan?

I den här boken får du lära dig mer om den viktiga vilan. Pauserna som gör dig mer fokuserad och effektiv. Du får enkla tips och övningar som du kan börja med redan idag.

Författaren Ulrika Borén är föreläsare och kursledare inom mindfulness och yoga. Hon är utbildad inom motiverande samtal och kognitiv beteendeterapi.

Beställ boken

Köp boken hos Adlibris    Köp boken hos Bokus

Vill du köpa fler än 5 böcker mot faktura? Då kostar de 106 kr/st inklusive moms om du köper dem från oss. Frakt tillkommer. Mejla oss på bestallning@egetforlag.se.

Innehållsförteckning

Vänta inte på väckarklockan
Ge katten i livspusslet
Vi gör som vi brukar
Pausa – och få mer energi
Stress
Andning
Hjärnan och mindfulness
Yoga
Att acceptera, släppa taget och att inte döma
Tillit och tålamod
Tacksamhet och generositet
Nyfikenhet och strävan
Livskraft
Några avslutande ord
Lästips
Om författaren

Recensioner

”En liten välskriven och praktisk bok som handlar om hur man tar igen sig och vilar. […] Det bästa med Pausa är att den är så lättläst och att övningarna är enkla.”
– Annette Sjöberg, BTJ-häftet nr 4/2017

”Användbar och lärorik bok som gav mig många aha-upplevelser.”
– Jessica Karlsson, HR-ansvarig HSB Östra

”Handfasta tips om hur man kan stanna upp i livet, andas och ge hjärnan lite ro.”
– Norrköpings Tidningar

”Boken lär dig om den viktiga vilan, hur den i sin tur gör dig mer effektiv och mer skärpt, samt hur du slipper bli sjuk av stress.”
– Affärsstaden
”Ulrika skriver med värme och ödmjukhet samtidigt som hon utmanar och inspirerar till att förändring faktiskt är möjlig.”
– Sverker Wadstein, samtalsterapeut Bra Relationer

”Ulrika skriver på ett mycket inspirerande sätt. Hon lyfter livets stora svårigheter kring den vardagliga stressen och konsten att kunna hitta återhämtning.”
– Jenny Lindberg, yogalärare Yoga Living

Om boken

Trådbunden pocketbok i A6-format
Språk: Svenska
Antal sidor: 92
Utgivningsdatum: 2016-11-14
ISBN: 9789186951238

Om författaren

Ulrika är coach, föreläsare och kursledare och driver företaget EQ Partner. Hon har en akademisk bakgrund i beteendevetarämnen, samhälls- och kulturanalysprogrammet och hon har en examen i pedagogik. Ulrika är utbildad inom motiverande samtal, kognitiv beteendeterapi och är diplomerad mindfulnessinstruktör. Ulrika undervisar i yoga och har kurser om bland annat mindfulness och medveten andning.