Pausa – en handbok om återhämtning

Pausa
En handbok om återhämtning

Pauser för hjärnan är vad fysisk träning är för kroppen. Båda gör att du orkar mer och slipper bli sjuk av stress. Du får lång hållbarhet helt enkelt. Hur du tränar kroppen vet du nog. Men hur tränar du hjärnan?

Många människor tar tag i livet när det händer något oväntat. En händelse, sjukdom och andra negativa besked om något livsomvälvande leder ofta människor in på att se världen med andra ögon. Helt plötsligt kanske man börjar uppskatta det lilla i livet, och man börjar förstå vitsen med att inte stressa ihjäl sig längre.

För Ulrika Borén var det just så. Hon var tvungen att bli sjuk i hjärntumör för att hennes väckarklocka skulle ringa. Om hon hade insett tidigare vad hon vet idag hade hon levt livet på ett lite annorlunda sätt. Hon hade varit snällare mot sig själv. Lyssnat mer på sig själv och sin kropp. Idag är hon friskskriven och mår bra. Vad hon vill säga är att du inte behöver vara sjuk för att ta till dig det som står i boken. Det bästa är förstås om du börjar medan du är frisk.

Det är inte så mycket att fundera på – gör det bara! I den här boken får du lära dig mer om den viktiga vilan. Pauserna som gör dig mer fokuserad och effektiv. Du får enkla tips och övningar som du kan börja med redan idag.

Beställ boken

Köp boken hos Adlibris    Köp boken hos Bokus

Vill du köpa fler än 10 böcker mot faktura? Då kostar de 106 kr/st inklusive moms om du köper dem från oss. Frakt tillkommer. Mejla oss på bestallning@egetforlag.se.

Innehållsförteckning

Vänta inte på väckarklockan
Ge katten i livspusslet
Vi gör som vi brukar
Pausa – och få mer energi
Stress
Andning
Hjärnan och mindfulness
Yoga
Att acceptera, släppa taget och att inte döma
Tillit och tålamod
Tacksamhet och generositet
Nyfikenhet och strävan
Livskraft
Några avslutande ord
Lästips
Om författaren

Recensioner

”En liten välskriven och praktisk bok som handlar om hur man tar igen sig och vilar. […] Det bästa med Pausa är att den är så lättläst och att övningarna är enkla.”
– Annette Sjöberg, BTJ-häftet nr 4/2017

”Användbar och lärorik bok som gav mig många aha-upplevelser.”
– Jessica Karlsson, HR-ansvarig HSB Östra

”Handfasta tips om hur man kan stanna upp i livet, andas och ge hjärnan lite ro.”
– Norrköpings Tidningar

”Boken lär dig om den viktiga vilan, hur den i sin tur gör dig mer effektiv och mer skärpt, samt hur du slipper bli sjuk av stress.”
– Affärsstaden

”Ulrika skriver med värme och ödmjukhet samtidigt som hon utmanar och inspirerar till att förändring faktiskt är möjlig.”
– Sverker Wadstein, samtalsterapeut Bra Relationer

”Ulrika skriver på ett mycket inspirerande sätt. Hon lyfter livets stora svårigheter kring den vardagliga stressen och konsten att kunna hitta återhämtning.”
– Jenny Lindberg, yogalärare Yoga Living

Om boken

Trådbunden pocketbok i A6-format
Språk: Svenska
Antal sidor: 92
Utgivningsdatum: 2016-11-14
ISBN: 9789186951238

Om författaren

Ulrika är coach, föreläsare och kursledare och driver företaget EQ Partner. Hon har en akademisk bakgrund i beteendevetarämnen, samhälls- och kulturanalysprogrammet och hon har en examen i pedagogik. Ulrika är utbildad inom motiverande samtal, kognitiv beteendeterapi och är diplomerad mindfulnessinstruktör. Ulrika undervisar i yoga och har kurser om bland annat mindfulness och medveten andning.