Är du en föreläsare som vet vad du pratar om?

Författaren David Stavegård, med vacker hatt och tjusiga smycken. Foto av Niclas Fasth.

Om du kommer till oss med ett bokmanus och säger att du vill ge ut det kommer vi sannolikt att svara att det låter superkul. För sanningen är att alla bär på någonting som är värt att skriva ner och sprida. Sedan kommer vi att lägga manuset åt sidan.

För om våra diskussioner utgår från det du redan har skrivit riskerar boken att bli en återvändsgränd, istället för något som öppnar dörren till din framtid. Därför vill vi först ta reda på vad du vill göra mer av – och vad du vill sluta med.

Så förbered dig på ett eller flera möten där vi manglar, ifrågasätter, sållar och förstärker – innan vi vill skriva ett förlagsavtal och börja titta på det du har skrivit.

Coachandet är faktiskt det vi gör mest av. Och det är också den stora anledningen till att du ska skriva en bok med oss. För vi finns här – även ett, fem eller tio år efter att du har släppt boken – för att fortsätta bolla idéer och frågor. Det ingår i paketet.

Författaren David Stavegård, med vacker hatt och tjusiga smycken. Foto av Niclas Fasth.
"Fantastiskt skön känsla att ni hela tiden finns där. Jag har kunnat vända mig till er för minsta lilla grej."

Anna Lövheim, författare till Gräv där du står

Några av alla författare som har släppt böcker på bokförlaget Eget Förlag

Varför ska du anlita oss?

Vad är egentligen skillnaden mellan att anlita oss och att gå någon annanstans? Det korta svaret är att hos oss får du ett färdigt koncept och ett sammanhang just för dig som föreläsare.

Vi har lång erfarenhet av att skriva och redigera texter. Vi kan hjälpa till att paketera din kunskap – oavsett om det gäller din bok, föreläsning eller utbildning.

Vi har hållit på med det här sedan 2011 och hjälpt mängder av författare. Vi har ett nätverk med korrekturläsare, spökförfattare, illustratörer och formgivare – och vet vilka tryckerier som kan leverera vad. Vi har upparbetade vägar in i nätbokhandeln och är bra på att få mediauppmärksamhet kring böckerna. Vi ser till att pliktexemplar levereras till bibliotek och att du finns med i bokpaketen vi säljer till arbetsplatser.

Dessutom är vi ett familjeföretag med två anställda. Det gör allt lite mer personligt.

Trovärdighet

En anledning att anlita oss är kvalitetsvinkeln. Om du ändå ska skriva en bok kan du lika gärna göra det ordentligt eftersom du kommer att leva med boken under resten av ditt liv. Se därför till att få en långsiktig avkastning genom att göra rätt från början.

En annan fördel är att du och boken får en högre trovärdighet. Vi är beviset på att din kunskap har kvalitetssäkrats av någon annan. Vi ger bara ut böcker vi tror på. Det innebär att vi tackar nej till många idéer och manus.

Vännerna i författarnätverket

Om vi börjar samarbeta är det för att vi tror på varandra långsiktigt. Du kan ditt ämne och vi vet hur vi ska paketera kunskapen för att göra den intressant. Det gör att samarbetet handlar om betydligt mer än boken. Exempelvis säger många av författarna att de har kunnat trimma sina föreläsningar utifrån det de lärde sig när vi tog fram boken.

Många föreläsare vi träffar säger att jobbet är ganska ensamt. Därför har vi skapat ett författarnätverk där du automatiskt ingår när du släpper en kunskap på nolltid-bok. Författarna träffas några gånger per år för att lära känna varandra, gå utbildningar och affärsutveckla tillsammans. Mellan träffarna håller vi kontakten via en Facebook-grupp. Vi släpper alltså inte taget när du väl har klivit innanför förlagsdörrarna.

Som vi redan har sagt handlar samarbetet om så mycket mer än bara en bok. Allt blir bättre och går snabbare framåt om vi hjälps åt. Sedan är det också galet mycket roligare så här.

"Jag är vansinnigt nöjd med resultatet. Innehållet i det här lilla formatet kan ge samma effekt som böcker på 250 sidor."
Per Axbom, författare till Digital omtanke

4 Tips till blivande författare

1. Varför ska du skriva en bok?

Bra fråga. Det finns ungefär lika många svar som det finns författare. Börja med att klura på dessa tre frågor.

Läs inlägget: Varför ska du skriva en bok?

2. Från idé till färdig bok – hela vår process

Du kanske tänker att ett bokförlag är ett bokförlag. Precis så är det, och samtidigt inte alls. Så här kan vår bokprocess se ut.

Läs inlägget: Från idé till bok i handen – hela vår process

3. Planera och skriv en bok med post-it-metoden

Här har du den metod vi tycker fungerar allra bäst, oavsett om du har skrivit böcker tidigare eller är debuterande författare. Läs inlägget: Planera och skriv en bok med post-it-metoden

4. Så arrangerar du ett lyckat boksläpp

Det kanske bästa med att skriva en bok är releasefesten, när allt ljus är på dig. Så varför inte arrangera fem boksläpp? Läs inlägget: Så arrangerar du ett lyckat boksläpp
Krumelur-symbolen (bokstaven E) som hänger samman med bokförlaget Eget Förlag
Pressuppmärksamhet kring några av förlagets författare

Uppmärksamhet i media

Förlaget och våra författare har synts i exempelvis Affärsstaden, Aftonbladet, Akavia aspekt, Allas, Allers, Allt om arbetsmiljö, Amelia, Arbetsliv, Attention, Biblioteksbladet, Bra affärer, Byggnadsarbetaren, Chef & karriär, Chefen i fokus, Chefstidningen, Civilekonomen, Corren, Dagens industri, Dagens nyheter, Driva Eget, Entré, Eskiltuna-kuriren, Expressen, Falköpings tidning, Folkbladet, Fria företagare, Fyran, Handelshögskolans bibliotek tipsar, Hemmets veckotidning, HR people, Ica-kuriren, Ingenjören, Jakt och jägare, Karriär, Katrineholms-kuriren, Kupé, Kvalitetsmagasinet, Linköpings tidning, Linköpings-posten, Länstidningen värmlandsbygden, Länstidningen Östergötland, M-magasin, Megafonen, Mera Norrköping, Min firma, Motala & Vadstena tidning, MåBra, Mälaröarnas nyheter, Naturvetaren, Nollelva, Norran, Norrköping lounge, Norrköping news, Norrköpings tidningar, Norrköpings-magazinet, Nya Wermlands-tidningen, Psykologtidningen, Relation Uppsala, Resumé, Special nest, SIS perspektiv, Språktidningen, Spännande möten, Studiefrämjandets tidning Cirkeln, Sundsvalls tidning, Svensk filosofi, Svenska dagbladet, Sveriges radio, Skolledaren, Sveriges television, Säffle-tidningen, Södermanlands nyheter, Tara, Tidningen chef, Tidningen förskolan, Tidningen land, TV4, Upsala nya tidning, Vasalöparen, Vimmerby tidning, Vision, Vårdfokus, Värmlands folkblad, Värmlandsbygden, Västerbottens mellanbygd, Västerviks-tidningen, Året runt och Östergötlands näringsliv.

Helene och Joakim utanför bokförlaget Eget Förlag. Kollegor och även ett gift par

Vill du prata bok?

Vi finns här för att snacka idéer, höra om galna visioner och drömmar, och få reda på mer om vart du är på väg i livet.

Helene Engström
helene.engstrom@egetforlag.se
0708-12 91 81
LinkedIn

Joakim Hedström
joakim@egetforlag.se
0708-12 91 21
LinkedIn