Kunskap på nolltid-podden

Poddavsnitt 003 – Jag är bara ärlig, med Sverker Wadstein

Dagens gäst är samtalsterapeuten och författaren Sverker Wadstein, som har skrivit boken Konsten att vara vuxen och är medförfattare till boken Å ena sidan – en bok med det knasiga syftet att få till en mer vuxen politisk debatt.

I dag pratar vi om ärlighet. Och vad det egentligen betyder när någon säger: ”Jag är bara ärlig.” För är det inte bara ett annat sätt att säga att vår åsikt är den som betyder något, och att vi skiter i vad andra tycker.

Dagens gäst, Sverker Wadstein: brarelationer.se
Ljudtekniker: Erik Almqvist

Poddavsnitt 002 – Kreativa möten, med Ewa Svensson

Dagens gäst är Ewa Svensson, som tillsammans med Kristina Swenningsson har skrivit boken Kreativ på jobbet – roligare och smartare möten. Hon utbildar företag i att bli mer innovativa och hjälper dem ta fram nya lösningar på gamla problem.

I dag pratar vi om möten. Och främst kreativa såna. För visst måste det finns sätt att göra segdragna möten roligare. Och få bort en hel del av de där människor-träffar-andra-människor på en kaffe och bulle, utan att komma fram till något.

Ljudtekniker: Erik Almqvist

Ewa Svensson & Kristina Swenningsson

Mängder av människor har upptäckt kraften i att öka kvaliteten i sina möten med den enkla metodik Kristina Swenningsson och Ewa Svensson lär ut i sin bok Kreativ på jobbet – Roligare och smartare möten.

De är experter på att öka kreativiteten och innovationsförmågan i olika organisationer och driver företaget Crearum tillsammans. Att stimulera till en kreativ miljö är viktigt för att utvecklas och skapa engagemang. Ett enkelt sätt att börja är just genom kreativa möten!

Pressbild
Kristina Swenningsson och Ewa Svensson (jpg, foto Crelle)

Kontakt
crearum.se
Facebook-sida
LinkedIn (Ewa)
LinkedIn (Kristina)

Poddavsnitt 001 – Välmåendemenyn, med Ulrika Borén

Dagens gäst är Ulrika Borén, som har skrivit böckerna Lysande stjärnor på en nattsvart himmel, och Pausa – en handbok om återhämtning. Hon arbetar som föreläsare, coach- och samtalsterapeut och yogalärare.

I dag pratar vi om välmåendemenyn. Även om det kanske låter som buffébordet på salladsrestaurangen handlar det om något annat. Vad menas egentligen med att skogsbada? Att kryssa i kalendern. Och att skapa vardagsmagi. Varför ska vi göra det? Och ännu mer intressant, hur går det till?

Ljudtekniker: Erik Almqvist

Ulrika Borén

Ulrika Borén. Kvinnan som fick en hjärntumör och besvärlig epilepsi. Hon vägrade att ge sig och hittade istället verktygen för att få livet att fungera igen. I dag reser hon landet runt och hjälper andra att bli mer medvetet närvarande i nuet och ta pauser i vardagen.

Pauser för hjärnan är vad fysisk träning är för kroppen. Båda gör att du orkar mer och slipper bli sjuk av stress. Hur du tränar kroppen vet du nog. Men hur tränar du hjärnan? I boken Pausa hittar du några av Ulrikas tips.

Ulrika Borén är föreläsare och kursledare inom mindfulness och yoga. Hon är utbildad inom motiverande samtal och kognitiv beteendeterapi. Hon har skrivit böckerna Pausa och Lysande stjärnor på en nattsvart himmel.

Pressbild
Ulrika Borén (jpg, foto Crelle)

Kontakt
ulrikaboren.se
LinkedIn
Facebook
Instagram

Om podden

Vi älskar att sprida snabb kunskap som du kan ta till dig och börja använda direkt. Oavsett om det sker via böcker, föreläsningar, utbildningar eller poddar.

Du kan även lyssna via SpotifyApple podcast, Google podcasts och andra ställen där poddar finns.

Frågor? Kommentarer? Hör av dig.

"Ni är långt ifrån de vanliga människorna jag har en jobbrelation till. Ni är väldigt mycket blommigare och roligare."

David Stavegård, författare till Excel helt enkelt och Diagram helt enkelt