Hur vi behandlar dina personuppgifter

Vi tänker precis som du. Visst vore det roligare om vi kunde ta en glass eller läsa en bok istället för att djupdyka i sådana här dokument. Men vi vill samtidigt berätta hur vi hanterar personuppgifter enligt dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation).

Den här texten är senast uppdaterad 31 januari 2023.

Om personuppgifter

Vi samlar in information som du själv direkt eller indirekt lämnar till oss. Exempel på det kan vara information som kommer fram när du mejlar oss och söker jobb eller uppdrag, när du köper någonting av oss eller deltar i ett arrangemang vi arrangerar, och när vi ingår ett avtal.

Vi sparar endast personuppgifter så länge det är nödvändigt för att uppfylla våra avtalsförpliktelser – och vid behov så att det följer lagstadgad lagringstid. När det inte längre finns ett syfte eller ett lagkrav tar vi bort eller anonymiserar uppgifterna.

Ansvarig för hanteringen

Helene Engström, helene.engstrom@egetforlag.se, 0708–12 91 81. Eget Förlag Sverige AB, Bråddgatan 7, 602 22 Norrköping. Hon är himla snäll, om vi får säga det själva.

Utöver Helene kan dina personuppgifter komma att delas med andra anställda på förlaget, och även tredje part som behandlar personuppgifter för vår räkning – så kallade personuppgiftsbiträden. Personer och organisationer vi jobbar med brukar också vara snälla, annars hade vi valt bort dem för länge sedan.

Enligt Integritetsskyddsmyndighetens dokument Riktlinjer om dataskyddsombud anser vi inte att vi behöver ett dataskyddsombud.

Dina rättigheter

Du som har personuppgifter i våra register har ett antal rättigheter enligt dataskyddsförordningen. Bland annat gäller det rätten till information, rättelse, radering och begränsning av behandling. Om du vill ändra något hittar du våra kontaktuppgifter på egetforlag.se.

Vill du veta om vi har personuppgifter om dig? Skicka då in en undertecknad begäran på papper (du vet, via snigelpost och med ett frimärke på) till oss på adressen du hittar längst ner på egetforlag.se.

Vill du veta mer om dina rättigheter kan du läsa om dem här.

Överföring till annat land

Eftersom vi använder Gmail, Trello och Dropbox kan uppgifter komma att skickas till utlandet.

Säkerhetsåtgärder

All känslig information finns bakom lösenord. Information hos Gmail och Dropbox är krypterade. Backup-diskar är inlåsta och krypterade.

Lönebesked, royaltyinformation, intervjuunderlag, fakturor, avtal, bokmanus och liknande är inlåsta i en larmad lokal som tre personer har tillgång till.

Vi strimlar alla slängda papper som kan tänkas innehålla känslig eller personlig information. Vi har faktiskt en GDPR-rekommenderad strimlare, så det blir mest småflis kvar av papperet när den är klar.

Fakturering och löneutbetalning görs i webbaserade Fortnox, som är lösenordsskyddat.

Köpvillkor

För att genomföra ett köp på egetforlag.se krävs det att du är över 18 år.

Beställningar skickas mot faktura med 30 dagars betalningstid.

Vi skickar bokpaketen inom tre helgfria arbetsdagar, sedan tillkommer leveranstid via DHL eller Postnord.

Frakt ingår i leveransen medan moms tillkommer med 6 procent.

Om du är privatperson och ångrar ditt köp måste du meddela oss om det inom 14 dagar efter att du har mottagit leveransen, i enlighet med Distansavtalslagen. För att du ska kunna ångra köpet måste böckerna vara oanvända och i originalskick, så att någon annan ska vilja köpa och bläddra i dem. Du betalar en eventuell returfrakt till oss och ansvarar för försändelsen till dess att vi har mottagit den.

Genom att genomföra köp på egetforlag.se godkänner du dessa köpvillkor. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar på sidan.

Tack för att du läste!