Hur vi behandlar dina personuppgifter

Vi tänker precis som du. Visst vore det roligare om vi kunde ta en glass eller läsa en bok istället för att djupdyka i sådana här dokument. Men vi vill samtidigt berätta hur vi hanterar personuppgifter enligt den nya dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) som gäller från den 25 maj 2018.

Om personuppgifter

Vi samlar in information om dig som du själv direkt eller indirekt lämnar till oss. Exempel på det kan vara i samband med en intresseanmälan eller en ansökan, när du ingår ett avtal med oss eller när vi administrerar ett avtal.

Ansvarig för hanteringen

Helene Engström, helene.engstrom@egetforlag.se, 0708–12 91 81. Eget Förlag Sverige AB, Bråddgatan 7, 602 22 Norrköping. Därutöver kan dina personuppgifter komma att delas med tredje part som behandlar personuppgifter för vår räkning, så kallade personuppgiftsbiträden.

Enligt Datainspektionens dokument Riktlinjer om dataskyddsombud anser vi inte att vi behöver ett dataskyddsombud.

Vad vi sparar

Vi sparar exempelvis information när du fyller i ett formulär, mejlar med oss, beställer produkter, deltar i ett evenemang vi arrangerar eller söker uppdrag eller anställning.

Vi sparar endast personuppgifter så länge som det är nödvändigt att uppfylla våra avtalsförpliktelser och vid behov enligt lagstadgad lagringstid. Vi sparar endast personuppgifterna om det är nödvändigt eller ett lagkrav, och håller dem till ett minimum. När det inte längre finns ett syfte eller ett lagkrav så tas uppgifterna bort eller anonymiseras.

Dina rättigheter

Vill du veta om Eget förlag behandlar personuppgifter om dig, skicka en undertecknad begäran till oss. Du som har personuppgifter i våra register har ett antal rättigheter enligt dataskyddsförordningen. Bland annat gäller det rätten till information, rättelse, radering och begränsning av behandling. Våra kontaktuppgifter finns på egetforlag.se.

Vill du veta mer om dina rättigheter kan du läsa om dem här.

Överföring till annat land

Eftersom vi använder Gmail, Trello och Dropbox kan uppgifter komma att skickas till utlandet.

Säkerhetsåtgärder

All känslig information finns bakom lösenord. Information hos Gmail och Dropbox är krypterade. Backup-diskar är inlåsta och krypterade.

Lönebesked, royaltyinformation, intervjuunderlag, fakturor, avtal, bokmanus och liknande är inlåsta i en larmad och låst lokal som tre personer har tillgång till. Löne- och kontrollbesked överlämnas på papper, ej via e-post.

Vi strimlar alla slängda papper som kan tänkas innehåll känslig eller personlig information.

Fakturering görs i webbaserade Fortnox, som är lösenordsskyddat. Bokföring sköts av UCS One Economy, med vilka vi har ett GDPR-avtal.

Köpvillkor

För att genomföra ett köp på egetforlag.se krävs det att du är över 18 år.

Beställningar skickas mot faktura med 30 dagars betalningstid.

Vi skickar bokpaketen inom tre helgfria arbetsdagar, sedan tillkommer leveranstid via DHL eller Postnord.

Frakt ingår i leveransen medan moms med 6 procent tillkommer.

Om du ångrar ditt köp måste du meddela oss om det inom 14 dagar efter att du mottagit leveransen, i enlighet med Distansavtalslagen. För att du ska kunna ångra köpet måste böckerna vara oanvända och i originalskick. Du som kund betalar frakten till oss och ansvarar för försändelsen till dess att vi har mottagit den.

Genom att genomföra köp på egetforlag.se godkänner du dessa köpvillkor. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar på sidan.