Alla kan rita symboler

Framsidan av boken Glasklart - drick smartare, författare Anna Sjöström

Många vuxna tror att de inte kan rita. Ändå kunde vi det som barn. Med hjälp av bildernas alfabet – fyrkanten, triangeln, cirkeln, strecket och pricken – kan du knäcka koden och lära dig att rita igen.

Boken vänder sig till alla som vill sticka ut och samtidigt förstärka kommunikationen. Och ha roligt! När du ritar på möten kickar både det visuella och verbala systemet igång i din hjärna vilket gör att du minns och förstår bättre.

Du kan rita för att tänka, utveckla och sälja. Du kan rita för att leda, öka tydligheten och förståelsen. Det du ritar förstärker ditt budskap. Det gör orden mer användbara.

Det finaste av allt är att ritandet är ett sätt att tänka. Att utforska dig själv och världen. Att förenkla komplexa sammanhang till enkla bilder som alla förstår.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951320
Antal sidor: 80
Språk: Svenska

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

Pressmaterial

Alla kan rita symboler (jpg)

”Nu har jag bestämt mig. Jag kan också rita krumelurer. Och det är en helt ny värld som öppnar sig.”

Joakim Jardenberg, internetpionjär

Maja Larsson

Maja Larsson brukar säga att hon erbjuder kunderna lite oj och ahaa. Det innebär att hon hjälper allt från chefer och ledningsgrupper till nysvenskar att tänka genom att rita.

"Jag är en liten envis tvärtemotare med mycket egen vilja", säger hon och förklarar att hon skolkade sig igenom gymnasiet. Samtidigt är hon allt annat än misslyckad. Snarare är hon en driven och kreativ person – som lärde sig att rita innan hon kunde gå – och senare återvände till skolvärlden för att själva undervisa på ett sätt som inspirerade eleverna.

Maja är utbildad bildlärare och har även studerat kommunikation och projektledning. I dag arbetar hon som illustratör och graphic recorder – mötesritare – i sitt eget företag. Som sådan följer hon med på möten och konferenser och ritar mötesanteckningarna, oavsett om det är tio eller tusen personer som träffas.

Hon är föreläsare, håller workshops och kurser internt på företag i hela landet. Hon har skrivit Alla kan rita symboler och Alla kan texta snyggt.

Pressbild
Maja Larsson (jpg, foto Catarina Eden)

Kontakt
majalarsson.se
LinkedIn

Författarnyheter

Fundera på omgivningen

För att kunna vässa till din egen handstil behöver du ha det lite gott. Sitta skönt och ge dig själv de bästa förutsättningarna helt enkelt. Ett bord kan vara halt eller strävt. Hur känns det mot armen? Hur fungerar stol och bord ihop? Har du en bra arbetshöjd eller...

Bokstäver med och utan klackar

Har du sett att vissa bokstäver har klackar? Som små streck i slutet och början på bokstäverna. De heter seriffer. De som inte har klackar är sans serif. Alltså utan seriffer. Du kan börja med att bestämma dig för om en textstil ska ha klackar eller inte. Och varför...

Pressmeddelande: Ny bok botar dig från likadant

Slarvigt, fult och svårt att läsa. Så brukar vi kommentera vår handstil när vi skriver något inför andra. Gamla hjärnspöken från skolan kan ställa till det, säger Maja Larsson, författare till en ny bok. Vi är många som skäms över vår handstil. Och om vi har ett jobb...

Maja om att använda blädderblock

När du ska skriva inför andra är du antagligen i ett mötesrum. Där brukar det finnas en whiteboard och ett blädderblock. Med lite tur finns det också några tomma väggar där du kan sätta upp papper. När du använder blädderblock kan du med fördel dra loss arken och...

Maja om olika sorters pennor

Det finns mängder av olika pennor. Vad som passar dig bäst vet bara du. Någon tycker om när det flyter fram fort, andra föredrar ett visst motstånd när de skriver. Du kan såklart kombinera olika pennor, kanske en med mer distinkt linje tillsammans med en som flyter ut...