David Stavegård tilldelas titeln Most Valuable Professional, MVP, av Microsoft för sin passion och hur han under lång tid har delat med sig av sin kunskap. Han blir nu en av endast 3200 personer över hela världen som har titeln.

När David Stavegård pratar om Excel gör han det med samma lekfulla glädje som när människor beskriver hur mycket de älskar att dansa eller att busa med hundvalpar. Även om han har använt Excel i jobbet under större delen av sin karriär är det först de senaste åren han har blivit Excelmannen med det svenska folket.

I snart tre år har han på sociala medier, punktligt varje torsdag, delat med sig av ett videotips kring Excel.

”Målet jag satte upp från början nådde jag med tre videor”, säger David Stavegård och är förvånad över hur hans hittills 154 videor har setts miljontals gånger och att han har tiotusentals följare. ”Att få titeln MVP bredvid mitt namn är något jag drömt om länge. Även om bokstäverna betyder allra mest för mig så visar de att Microsoft tycker att jag brinner för vad jag gör och att jag hjälper till att göra världen lite, lite bättre.”

Titeln Most Valuable Professional visar inte bara att personen är en teknisk expert inom sitt område. Den är ett intyg från Microsoft som bekräftar att personen tillför ett värde långt utöver det vanliga. För att tilldelas titeln behöver du uppvisa en stark passion och regelbundet dela med dig av din kunskap till världen. Mvp-experterna får tidig tillgång till nya produkter, har direktkontakt med utvecklarna, bidrar med värdefull feedback och ingår i Microsofts expertnätverk.

Om författaren

David Stavegård är kanske den enda personen i Sverige som håller inspirationsföreläsningar i Excel. Han är utbildad ingenjör vid KTH och arbetar idag som Excel-konsult, föreläsare och utbildare. David Stavegård är aktuell med handboken Excel helt enkelt, där han samlat några av sina bästa tips. Boken är tänkt att vara en ögonöppnare för människor som arbetar med Excel men som aldrig riktigt lärt sig programmet.

Om förlaget

Eget Förlag ger ut små och snabblästa handböcker på temat kunskap på nolltid. Förlaget grundades 2011, finns i Norrköping och har gett ut ett sextiotal böcker. Högupplösta bilder på boken och författaren finns på egetforlag.se/excel-helt-enkelt/

För mer information, kontakta förläggare Joakim Hedström, 0708–12 91 21, joakim@egetforlag.se.

Foto av Felix Reychman.