Excel helt enkelt

Framsidan av boken Excel helt enkelt, av David Stavegård

Inte en skittråkig bok om Excel. Det är precis vad du har i handen. Boken vänder sig till dig som jobbar i Excel och vill veta mer. Men här får du ingenting av det tekniska och tråkiga. Istället hjälper David dig att jobba smartare och skapa snygga dokument.

Det här är inte en bok som lär dig hur du gör kursiv stil, ändrar storlek på typsnitten eller högerställer innehållet i en cell. Det kan du lära dig enklare och snabbare genom att titta över axeln på en kollega eller leta på nätet. Dessutom är det varken roligt att skriva eller läsa en sådan bok.

Här får du inte heller de allra senaste funktionerna och tekniska djupdykningar.

Istället kommer du lära dig att jobba smartare och göra snyggare Excelark. Du kommer även lära dig vilka diagram som passar när, och vad du bör tänka på kring enkäter för att spara tid för alla.

Boken vill vara en ögonöppnare för dig som jobbar med Excel, men som aldrig riktigt lärt dig programmet. Här får du inspiration och kunskap i ett, så att du blir mer kompis med programmet och vågar prova på nya saker.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951733
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Exempel på pivottabell från boken (extramaterial, .xlsx)

Kortkommandon svensk Excel, Windows (extramaterial, pdf)

Kortkommandon engelsk Excel, Windows (extramaterial, pdf)

Kortkommandon Excel, Mac (extramaterial, pdf)

Recensioner

”Jag gillade särskilt humorn och de olika anekdoterna, och väntar redan på uppföljaren.”
– Helena Kroon

”Jag blev förvånad över storleken när boken kom – men det var ju perfekt! Lättsamt och lättförståeligt innehåll. Började med två – en till mig och en till kollegan som behövde en excelboost. Kommer definitivt att köpa flera.”
– Bokköpare

”David beskriver Excel på en ny nivå som gör att man inte vill lägga ner sin bok, utan bara fortsätta att läsa och öppna upp programmet för att börja experimentera.”
– Bokköpare

”En bok som genomsyras av passion.”
– 1miljonboktips.se

Pressmaterial

Excel helt enkelt (jpg)

”David är expert på att lösa människors vardagsproblem med hjälp av Excel.”

Patrik von Knorring, svensk mästare i Excel

David Stavegård

David Stavegård är kanske den enda personen i Sverige som håller inspirationsföreläsningar i Excel. Han menar att programmet är orättvist behandlat. Därför är det hans jobb att föreläsa, utbilda och hjälpa företag att förstå hur de kan skapa både snyggare och roligare Exceldokument.

Varje torsdag lägger han ut ett videotips på Linkedin. Hittills har det blivit hundratals filmer som har setts flera miljoner gånger. David röstades fram som Årets Linkedinprofil 2020 av lyssnarna till Linkedin-podden. Förutom att föreläsa och utbilda i Excel arbetar David också som Business Intelligence-konsult, där han hjälper sina uppdragsgivare att omvandla siffror till insikter.

Bland kunderna finns främst banker, kommuner, myndigheter och globala koncerner. David Stavegård har skrivit böckerna Excel helt enkelt och Diagram helt enkelt.

Pressbild
David Stavegård 1 (jpg, foto Felix Reychman)
David Stavegård 2 (jpg, foto Felix Reychman)

Digitala utbildningar
Kurser med fokus på Excel och diagram

Kontakt
stavegard.se
LinkedIn

Författarnyheter

Hantverket att skapa diagram

Nu kommer vi in på det praktiska arbetet. Härifrån blir boken mer fokuserad på själva hantverket. Vi börjar såklart enkelt. Om du vill skicka ut enkäter eller undersökningar finns det goda skäl att fundera på hur du vill presentera svaren. I det här exemplet ställde...

Pressmeddelande: David vill röja upp i diagramträsket

Du kanske har sett honom fladdra förbi på sociala medier. Den där nästan onödigt glada killen som enligt ett eget diagram från den nya boken ofta har glasögon, jeansshorts och basker – och under hälften av årets dagar bär skägg. Med sin andra bok vill David Stavegård...

Checklista när du skapar diagram

Det finns såklart många sammanhang där diagram passar in – från månadsmötet med chefen till artikeln i en tidning som når miljontals läsare. De används också ofta i så kallade dashboards, en sorts sammanställning av data som ska ge läsaren en snabb uppfattning om...

Några olika diagram

Det finns väldigt många olika typer av diagram. Så när passar de, och till vad? Här får du några exempel på diagram och hur du kan användas. Du hittar ännu fler i boken Diagram helt enkelt. *** Linjediagram Ett exempel på hur mycket hundar och katter saknar dig över...