Excel helt enkelt

Framsidan av boken Glasklart - drick smartare, författare Anna Sjöström

Inte en skittråkig bok om Excel. Det är precis vad du har i handen. Boken vänder sig till dig som jobbar i Excel och vill veta mer. Men här får du ingenting av det tekniska och tråkiga. Istället hjälper David dig att jobba smartare och skapa snygga dokument.

Det här är inte en bok som lär dig hur du gör kursiv stil, ändrar storlek på typsnitten eller högerställer innehållet i en cell. Det kan du lära dig enklare och snabbare genom att titta över axeln på en kollega eller leta på nätet. Dessutom är det varken roligt att skriva eller läsa en sådan bok.

Här får du inte heller de allra senaste funktionerna och tekniska djupdykningar.

Istället kommer du lära dig att jobba smartare och göra snyggare Excelark. Du kommer även lära dig vilka diagram som passar när, och vad du bör tänka på kring enkäter för att spara tid för alla.

Boken vill vara en ögonöppnare för dig som jobbar med Excel, men som aldrig riktigt lärt dig programmet. Här får du inspiration och kunskap i ett, så att du blir mer kompis med programmet och vågar prova på nya saker.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951733
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Exempel på pivottabell från boken (extramaterial, .xlsx)

Kortkommandon svensk Excel, Windows (extramaterial, pdf)

Kortkommandon engelsk Excel, Windows (extramaterial, pdf)

Kortkommandon Excel, Mac (extramaterial, pdf)

Recensioner

”Jag gillade särskilt humorn och de olika anekdoterna, och väntar redan på uppföljaren.”
– Helena Kroon

”Jag blev förvånad över storleken när boken kom – men det var ju perfekt! Lättsamt och lättförståeligt innehåll. Började med två – en till mig och en till kollegan som behövde en excelboost. Kommer definitivt att köpa flera.”
– Bokköpare

”David beskriver Excel på en ny nivå som gör att man inte vill lägga ner sin bok, utan bara fortsätta att läsa och öppna upp programmet för att börja experimentera.”
– Bokköpare

”En bok som genomsyras av passion.”
– 1miljonboktips.se

Pressmaterial

Excel helt enkelt (jpg)

”David är expert på att lösa människors vardagsproblem med hjälp av Excel.”

Patrik von Knorring, svensk mästare i Excel

David Stavegård

David Stavegård är kanske den enda personen i Sverige som håller inspirationsföreläsningar i Excel. Han menar att programmet är orättvist behandlat. Därför är det hans jobb att föreläsa, utbilda och hjälpa företag att förstå hur de kan skapa både snyggare och roligare Exceldokument.

Varje torsdag lägger han ut ett videotips på Linkedin. Hittills har det blivit hundratals filmer som har setts flera miljoner gånger. David röstades fram som Årets Linkedinprofil 2020 av lyssnarna till Linkedin-podden. Förutom att föreläsa och utbilda i Excel arbetar David också som Business Intelligence-konsult, där han hjälper sina uppdragsgivare att omvandla siffror till insikter.

Bland kunderna finns främst banker, kommuner, myndigheter och globala koncerner. David Stavegård har skrivit boken Excel helt enkelt.

Pressbild
David Stavegård 1 (jpg, foto Felix Reychman)
David Stavegård 2 (jpg, foto Felix Reychman)

Kontakt
stavegard.se
LinkedIn

Författarnyheter

Från staplar och linjer till spindeldiagram

Här är några vanliga diagram och några tankar kring när de passar bra att använda. Linjediagram Linjediagram passar utmärkt när det handlar om att visa något över en tidsaxel. Det är ett bra sätt för att visa hur några olika parametrar ändrar sig under samma...

Innan du börjar

Innan du kör igång och skapar en ny Excel-fil, stanna till en stund och fundera över några frågor. Jag är säker på att det kommer att spara dig både tid och energi. Det finns lika många sätt att jobba i Excel som det finns funktioner i programmet. Därför är det bra...

Varför vissa avskyr Excel

Många som avskyr Excel verkar göra det för att programmet "bara handlar om matte". När jag sedan skrapar lite på ytan – och jag behöver inte ens skrapa mycket – kommer det fram att de inte gillar matte. De inspirationsföreläsningar jag håller (japp, det går faktiskt...

Riktigt snygga Excelark

När du öppnar ett Excelark för första gången försöker ögat och hjärnan direkt förstå vad filen handlar om och hur den fungerar. Det är faktiskt en konst att göra dokument riktigt snygga. Här är några tips för att hjälpa dig. Typsnitt och färger Precis som i Word kan...