Excel helt enkelt

Framsidan av boken Excel helt enkelt, av David Stavegård

Inte en skittråkig bok om Excel. Det är precis vad du har i handen. Boken vänder sig till dig som jobbar i Excel och vill veta mer. Men här får du ingenting av det tekniska och tråkiga. Istället hjälper David dig att jobba smartare och skapa snygga dokument.

Det här är inte en bok som lär dig hur du gör kursiv stil, ändrar storlek på typsnitten eller högerställer innehållet i en cell. Det kan du lära dig enklare och snabbare genom att titta över axeln på en kollega eller leta på nätet. Dessutom är det varken roligt att skriva eller läsa en sådan bok.

Här får du inte heller de allra senaste funktionerna och tekniska djupdykningar.

Istället kommer du lära dig att jobba smartare och göra snyggare Excelark. Du kommer även lära dig vilka diagram som passar när, och vad du bör tänka på kring enkäter för att spara tid för alla.

Boken vill vara en ögonöppnare för dig som jobbar med Excel, men som aldrig riktigt lärt dig programmet. Här får du inspiration och kunskap i ett, så att du blir mer kompis med programmet och vågar prova på nya saker.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951733
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Exempel på pivottabell från boken (extramaterial, .xlsx)

Kortkommandon svensk Excel, Windows (extramaterial, pdf)

Kortkommandon engelsk Excel, Windows (extramaterial, pdf)

Kortkommandon Excel, Mac (extramaterial, pdf)

Recensioner

”Jag gillade särskilt humorn och de olika anekdoterna, och väntar redan på uppföljaren.”
– Helena Kroon

”Jag blev förvånad över storleken när boken kom – men det var ju perfekt! Lättsamt och lättförståeligt innehåll. Började med två – en till mig och en till kollegan som behövde en excelboost. Kommer definitivt att köpa flera.”
– Bokköpare

”David beskriver Excel på en ny nivå som gör att man inte vill lägga ner sin bok, utan bara fortsätta att läsa och öppna upp programmet för att börja experimentera.”
– Bokköpare

”En bok som genomsyras av passion.”
– 1miljonboktips.se

”David är expert på att lösa människors vardagsproblem med hjälp av Excel.”

Patrik von Knorring, svensk mästare i Excel

David Stavegård

David Stavegård är kanske den enda personen i Sverige som håller inspirationsföreläsningar i Excel. Han menar att programmet är orättvist behandlat. Därför är det hans jobb att föreläsa, utbilda och hjälpa företag att förstå hur de kan skapa både snyggare och roligare Exceldokument. Varje torsdag lägger han ut ett videotips på Linkedin. Hittills har det blivit hundratals filmer som har setts flera miljoner gånger.

David har för tre år i rad tilldelats motsvarande hedersdoktor-titeln Most Valuable Professional (MVP) av Microsoft.

Förutom att föreläsa och utbilda i Excel arbetar David också som Business Intelligence-konsult, där han hjälper sina uppdragsgivare att omvandla siffror till insikter. Bland kunderna finns främst banker, kommuner, myndigheter och globala koncerner. David Stavegård har skrivit böckerna Excel helt enkelt, Diagram helt enkelt och Mer Excel helt enkelt.

Pressbilder författare
David Stavegård 1 (jpg, foto Niclas Fasth)
David Stavegård 2 (jpg, foto Niclas Fasth)

Pressbilder böcker
Excel helt enkelt (jpg)
Diagram helt enkelt (jpg)
Mer Excel helt enkelt (jpg)

Digitala utbildningar
Skapa ett årshjul i Excel
Grundkurs i Excel

Kontakt
stavegard.se
LinkedIn

Författarnyheter

Dynamiska matriser och spillfunktioner

Du kanske känner till Microsoft-avdelningen vi-som-inte- alltid-ger-nya-funktioner-jättecoola-och-snitsiga-namn? Dynamiska matriser, där har du ett till exempel. Japp, du ser rätt. Detta är ännu ett tillfälle då namnet får en att somna, fast funktionen är så sjukt...

Pressmeddelande: Excelinspiratören släpper sin tredje bok

Om du tycker att Excel är tråkigt har du nog aldrig sett någon av David Stavegårds hundratals filmer. Energiska klipp där han, ofta iklädd fluga och basker, på några få minuter sprider smarta tips om Excel. Ett arbete som har lett till att Microsoft för tredje året i...

Lär känna din data med hjälp av Excel

Jag sa det på ett annat ställe i boken och här kommer det igen. Oavsett vad du jobbar med behöver du lära känna din data. Kanske sitter du framför en CSV-fil du plockat ut från något system. Eller kanske försöker du förstå en lång lista en kollega mejlat över, eller...

Onlineutbildning: Skapa årshjul i Excel

Kanske har du sett David Stavegård på nätet tidigare, där han lägger ut sina torsdagstips i Excel. Videotips som följs av tiotusentals svenskar och har setts flera miljoner gånger. Detta är en kurs med författaren David Stavegård där du lär dig skapa ett snyggt...