Daniel Collin Holgersson är pastorn och affärsutvecklaren som enligt egna ord rör sig någonstans mellan företagsledare, invandrare, yxmördare och puritanska kristna. Nu har han skrivit en bok som vill få oss att öppna ögonen för att det kan finnas något mer i livet.

Med två kraschade relationer bakom sig reste Daniel Collin Holgersson till Polignano a Mare i Italien. Ett ställe som sades vara sagolikt, vilket det var, men det visade sig även vara platsen dit alla åkte för att gifta sig. Medan paren doftade förälskelse och hopp osade Daniel besvikelse och bitterhet. Polignano a Mare blev till sist en av vändpunkterna i hans liv, där han bokstavligen kastade en offerkofta i havet.

I boken Det finns något mer delar författaren med sig av denna och andra betydelsefulla händelser och ber läsaren att reflektera kring sitt eget liv.

Att Daniel Collin Holgersson är övertygad om att det finns något mer är inte konstigt. Han är född och uppvuxen i Argentina, ett missionärsbarn med svenska föräldrar, och flyttade först vid 18 års ålder till Sverige för att jobba som pastor. Men trots bokens titeln handlar den inte om att övertyga någon att tro på någonting. Snarare är det en bok som uppmuntrar dig att utforska dig själv och ditt eget liv, och som vill öppna din nyfikenhet för nya upplevelser och perspektiv.

”Med boken vill jag diskutera det där enkla i livet som är svårt att få till, som hur vi förhåller oss till saker som sanning, förlåtelse och tro. Jag vill visa att vi inte behöver vara rädda för att tycka olika och framförallt säga att det är viktigt att ha något att hålla oss i, oavsett vad det är. En yxmördare är faktiskt inte så olik vd:n på det stora företaget, eller en pastor. Vi är alla rädda, har fördomar om varandra och har i grunden samma behov av kärlek.”

Även om Daniel utstrålar ett lugn och en värme är han van vid att människor utmanas av vad han säger. Ibland räcker det med att han berättar att han är pastorn som anlitas som affärsrådgivare. Eller att han delar med sig av utanförskapet han upplevde när han kom till Sverige och såg allt från utsidan – något han skildrar i föreläsningen Svartskalle i lyxförpackning.

Det finns något mer är Daniel Collin Holgerssons första bok.

Författaren Daniel Collin Holgersson

Om författaren

Daniel Collin Holgersson bor i Norrköping och arbetar som affärsutvecklare på Almi, etisk rådgivare på Val-Bo behandlingshem och föreläsare. Det finns något mer är hans första bok.

Om förlaget

Eget Förlag ger ut små och snabblästa handböcker på temat kunskap på nolltid. Förlaget grundades 2011, finns i Norrköping och har gett ut ett sjuttiotal böcker. Högupplösta bilder på boken och författaren finns på egetforlag.se/nagot-mer/

För mer information, kontakta förläggare Joakim Hedström, 0708–12 91 21, joakim@egetforlag.se