Utrymmet som behövs till denna övning är en golvyta stor nog för mingel. Deltagarna ska inte vara helt bekanta med varandra. Det här är en teambuildingövning på temat energigivare, för fler än tio personer och som tar ungefär tio minuter.

Instruktion

Gruppen ska mingla och skaka hand med varandra som när man hälsar på ett vanligt mingelparty, men under denna övning byter man namn med varandra.

Till den första person du möter presenterar du dig med ditt eget namn. Under handskakningen byter personerna namn med varandra. Till nästa möte presenterar du dig alltså med det namn du nyss hörde.

Du fortsätter mingla genom att hela tiden presentera dig med ditt nya namn. När du möter någon som presenterar sig med ditt namn lämnar du leken och ställer dig vid sidan. Leken har gått ut när alla har fått tillbaka sina namn.

Leken går nästan aldrig ut vid första försöket eftersom det är väldigt svårt att behålla fokus tillräckligt länge för att minnas det nya namnet. För att underlätta leken (gärna när ni gör den en andra gång): Uppmana deltagarna att koncentrera sig endast på det namn de tar emot istället för det de själva ska säga.


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Teambuilding - 40 enkla recept på effektiva lagövningar, av Jenny Åkerblom

Det du har läst är ett utdrag från boken Teambuilding – 40 effektiva lagövningar. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.