Diagram helt enkelt

Framsidan av boken Diagram helt enkelt, skriven av författaren David Stavegård

Den här boken handlar inte om hur du gör diagram i Excel. Den handlar faktiskt inte om hur du skapar diagram i något program alls.

Däremot lär den dig att bli bättre på att tänka visualiseringar och infografik. Att genomskåda när andra luras och att berätta historier utifrån siffrorna. Allt för att göra smartare diagram som hjälper mottagaren att se vad du ser.

Boken är skriven av David Stavegård, Excel-gurun och business intelligence-konsulten som håller inspirationsföreläsningar med siffror i fokus.

Diagram helt enkelt vill vara en ögonöppnare för dig som jobbar med diagram, men som aldrig riktigt lärt dig programmet. David har tidigare släppt boken Excel helt enkelt.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951795
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Recensioner

”David är expert på att lösa människors vardagsproblem med hjälp av Excel.”
– Patrik von Knorring, svensk mästare i Excel

Pressmaterial

Diagram helt enkelt (jpg)

”En suverän guide som borde delas ut till journalister, politiker och andra som arbetar med samhällsinformation.”

Fredrik Landberg, vd

David Stavegård

David Stavegård är kanske den enda personen i Sverige som håller inspirationsföreläsningar i Excel. Han menar att programmet är orättvist behandlat. Därför är det hans jobb att föreläsa, utbilda och hjälpa företag att förstå hur de kan skapa både snyggare och roligare Exceldokument.

Varje torsdag lägger han ut ett videotips på Linkedin. Hittills har det blivit hundratals filmer som har setts flera miljoner gånger. David röstades fram som Årets Linkedinprofil 2020 av lyssnarna till Linkedin-podden. Förutom att föreläsa och utbilda i Excel arbetar David också som Business Intelligence-konsult, där han hjälper sina uppdragsgivare att omvandla siffror till insikter.

Bland kunderna finns främst banker, kommuner, myndigheter och globala koncerner. David Stavegård har skrivit böckerna Excel helt enkelt och Diagram helt enkelt.

Pressbild
David Stavegård 1 (jpg, foto Felix Reychman)
David Stavegård 2 (jpg, foto Felix Reychman)

Digitala utbildningar
Kurser med fokus på Excel och diagram

Kontakt
stavegard.se
LinkedIn

Författarnyheter

Hantverket att skapa diagram

Nu kommer vi in på det praktiska arbetet. Härifrån blir boken mer fokuserad på själva hantverket. Vi börjar såklart enkelt. Om du vill skicka ut enkäter eller undersökningar finns det goda skäl att fundera på hur du vill presentera svaren. I det här exemplet ställde...

Pressmeddelande: David vill röja upp i diagramträsket

Du kanske har sett honom fladdra förbi på sociala medier. Den där nästan onödigt glada killen som enligt ett eget diagram från den nya boken ofta har glasögon, jeansshorts och basker – och under hälften av årets dagar bär skägg. Med sin andra bok vill David Stavegård...

Checklista när du skapar diagram

Det finns såklart många sammanhang där diagram passar in – från månadsmötet med chefen till artikeln i en tidning som når miljontals läsare. De används också ofta i så kallade dashboards, en sorts sammanställning av data som ska ge läsaren en snabb uppfattning om...

Några olika diagram

Det finns väldigt många olika typer av diagram. Så när passar de, och till vad? Här får du några exempel på diagram och hur du kan användas. Du hittar ännu fler i boken Diagram helt enkelt. *** Linjediagram Ett exempel på hur mycket hundar och katter saknar dig över...