Diagram helt enkelt

Framsidan av boken Diagram helt enkelt, skriven av författaren David Stavegård

Det är väldigt lätt att luras med diagram. Medvetet eller inte. Många kör i diket. Några kanske tror att informationen ger dem sanningen när den visas i ett diagram, men när de tittar närmare inser de att de har blivit lurade.

I den här boken lär du dig både hur du luras med diagram och hur du kan göra rätt. Nej, författaren tycker inte att du ska luras – på något sätt. Snarare vill han visa dig knepen så att du känner igen dem nästa gång du ser reklam för en produkt eller en sammanställning i en tidning.

Den här boken handlar inte om hur du gör diagram i Excel. Den handlar faktiskt inte om hur du gör diagram i något program (för du kan lika gärna rita dem på en servett).

Istället vill David Stavegård visa dig hur du kan bli bättre på att tänka kring diagram. Hur du kan göra smartare diagram genom att först fundera på vad du vill säga och hur du hjälper mottagaren att se vad du ser i siffrorna.

Så om du är nyfiken på hur du kan tänka smartare och på så sätt enklare få fram ditt budskap, då är den här boken för dig.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951795
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Recensioner

”David är expert på att lösa människors vardagsproblem med hjälp av Excel.”
– Patrik von Knorring, svensk mästare i Excel

”En suverän guide som borde delas ut till journalister, politiker och andra som arbetar med samhällsinformation.”

Fredrik Landberg, vd

David Stavegård

David Stavegård är kanske den enda personen i Sverige som håller inspirationsföreläsningar i Excel. Han menar att programmet är orättvist behandlat. Därför är det hans jobb att föreläsa, utbilda och hjälpa företag att förstå hur de kan skapa både snyggare och roligare Exceldokument. Varje torsdag lägger han ut ett videotips på Linkedin. Hittills har det blivit hundratals filmer som har setts flera miljoner gånger.

David har för tre år i rad tilldelats motsvarande hedersdoktor-titeln Most Valuable Professional (MVP) av Microsoft.

Förutom att föreläsa och utbilda i Excel arbetar David också som Business Intelligence-konsult, där han hjälper sina uppdragsgivare att omvandla siffror till insikter. Bland kunderna finns främst banker, kommuner, myndigheter och globala koncerner. David Stavegård har skrivit böckerna Excel helt enkelt, Diagram helt enkelt och Mer Excel helt enkelt.

Pressbilder författare
David Stavegård 1 (jpg, foto Niclas Fasth)
David Stavegård 2 (jpg, foto Niclas Fasth)

Pressbilder böcker
Excel helt enkelt (jpg)
Diagram helt enkelt (jpg)
Mer Excel helt enkelt (jpg)

Digitala utbildningar
Skapa ett årshjul i Excel
Grundkurs i Excel

Kontakt
stavegard.se
LinkedIn

Författarnyheter

Dynamiska matriser och spillfunktioner

Du kanske känner till Microsoft-avdelningen vi-som-inte- alltid-ger-nya-funktioner-jättecoola-och-snitsiga-namn? Dynamiska matriser, där har du ett till exempel. Japp, du ser rätt. Detta är ännu ett tillfälle då namnet får en att somna, fast funktionen är så sjukt...

Pressmeddelande: Excelinspiratören släpper sin tredje bok

Om du tycker att Excel är tråkigt har du nog aldrig sett någon av David Stavegårds hundratals filmer. Energiska klipp där han, ofta iklädd fluga och basker, på några få minuter sprider smarta tips om Excel. Ett arbete som har lett till att Microsoft för tredje året i...

Lär känna din data med hjälp av Excel

Jag sa det på ett annat ställe i boken och här kommer det igen. Oavsett vad du jobbar med behöver du lära känna din data. Kanske sitter du framför en CSV-fil du plockat ut från något system. Eller kanske försöker du förstå en lång lista en kollega mejlat över, eller...

Onlineutbildning: Skapa årshjul i Excel

Kanske har du sett David Stavegård på nätet tidigare, där han lägger ut sina torsdagstips i Excel. Videotips som följs av tiotusentals svenskar och har setts flera miljoner gånger. Detta är en kurs med författaren David Stavegård där du lär dig skapa ett snyggt...