Filosofi för livskrisare
Det här är en bok om att vara vilsen och känna att saker skaver. Att inte veta vem du är eller vad du vill.
Det är också en bok om att vara nyfiken på dig själv och utforska hur du lever. Att våga stanna kvar i känslorna och det jobbiga, för att kunna hitta riktningen du egentligen vill ha. En filosofisk och praktisk guide för att förstå livet och kunna göra bättre val.
I boken kommer du att möta tio personer som har olika dilemman, skav eller livskriser. Berättelserna är inspirerade av verkliga samtal men är omskrivna och anonymiserade med respekt för personernas integritet. En del berättelser kanske du känner igen dig i. Som att livet känns meningslöst eller att du är orolig att livet går dig förbi. Hur det är att vara anhörig till missbrukare. När relationerna fylls av konflikter och när vardagen är full av stress eller prestationskrav. Utifrån dessa berättelser får du möjlighet att ta del av det existentiella perspektivets grundläggande syn på livet.
Min förhoppning är att boken ska göra dig nyfiken på det existentiella perspektivet och att det kan vägleda dig i vad det innebär att vara människa. Jag hoppas även att berättelserna och reflektionsfrågorna i boken kan väcka något i dig. Dela gärna dina tankar och känslor med andra i din närhet.
Det existentiella perspektivet är ett sätt att se på livet och det kan berika din relation till dig själv, till andra och till din omvärld. Du är din egen möjlighet.
Ta god tid på dig att läsa och fundera på frågorna. Stressläs inte! Läs lite då och då, klottra i boken, gör den till din. Låt den vila en tid, läs sedan om den i sin helhet, eller bara valda partier, se om tankarna ändras. Skriv gärna ner dina reflektioner.
Smakprov
Läs ett smakprov (pdf)
Recensioner
”Boken kan rekommenderas till både novisen och veteranen inom existensfilosofi eftersom den knyter an till den så ofta abstrakta filosofin till vardagen – vilket gynnar varje läsare, oavsett nivå.”
– Tidningen Svensk Filosofi
”Boken får en att känna hopp och mod.”
– Lena Landin
”Jag har ingen tidigare erfarenhet av existentiella samtal, men boken fångade verkligen min nyfikenhet!”
Anna Wallin
Maria Lindquist är auktoriserad existentiell vägledare. Hon leder samtal i de stora livsfrågorna och hjälper människor i situationer som kan vara svåra att hantera på egen hand.
Det är nyfikenheten på livet som gör att Maria älskar nya möten och återkommande samtal med andra människor. Efter att själv ha fördjupat sig i livets stora frågor vill hon verka för en värld där det existentiella perspektivet kan ta plats och berika andras liv. Även konsten, i olika format, får gärna ta plats i detta livsarbete.
Pressbild författare
Maria Lindquist (jpg, foto Niclas Fasth)
Pressbild bok
Filosofi för livskrisare (jpg)
Kontakt
nyfiknasamtal.se
Författarnyheter
I ständig process och ovisshet
Att vara i ständig process innebär att leva med ovissheten. Att hitta sin riktning i livet och våga ta det där steget även om du inte har några garantier för att det kommer att bli bra.
Pressmeddelande: Hon använder filosofi för livskrisare
Under en period i sitt liv föraktade Maria Lindquist sig själv och var deprimerad. När det var som allra värst ville hon inte leva längre. Nu har hon skrivit en bok för livskrisare. En filosofisk bok som faktiskt vill få läsaren att stanna kvar i det jobbiga, för att på sikt kunna må bättre.
Livet består av både och
Om du tillåter dig att leva i livets polariteter och reflektera över dina både och, blir det lättare att leva fullt ut. Att finna mening och en riktning i livet.