Jämställd vardag

Framsidan av boken Jämställd vardag, skriven av författaren och föreläsaren Sandra Lindström
Vi är inte framme – och jämställdhet kan aldrig gå för långt. För så länge tvätten inte sköts av en magisk fe finns det mer att göra. Alla ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter. Särskilt om vi tänker leva tillsammans.

Bristen på jämställdhet leder till stress och utmattning, där fyra av fem personer som drabbas är kvinnor. Så kan det inte fortsätta.

Den här boken vill ta med dig på en upptäcktsresa i din egen relation. Den vill få dig och din partner att våga prata klarspråk. Att ta upp det som skaver. Att våga mäta och räkna. Och inte minst att göra jämställdhet.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951962
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

”Läs Jämställd vardag och låna sedan ut den. Den kommer vara till nytta i parrelationer – men också på jobbet, i föreningen och överallt där människor träffar varandra.”

Eva Lindholm, Fempers.se

Sandra Lindström

Sandra Lindström är legitimerad psykolog och har även studerat genusvetenskap. Hon har ett stort engagemang och intresse för frågor om jämställdhet, kön, relationer och föräldraskap. Genom att kombinera rollen som kliniskt verksam psykolog med strukturella perspektiv har hon en unik kompetens inom området jämställdhet.

Sandra utbildar och föreläser inom områden som rör människor och deras beteenden. Exempelvis hur vi kan förstå jämställdhetsutmaningar ur både individ- och samhällsperspektiv, och hur vi kan bygga upp strategier och förmågor som hjälper oss att hantera livets och arbetslivets utmaningar.

Pressbild författare
Sandra Lindström (jpg, foto Paulina Holmgren)

Pressbild bok
Jämställd vardag (jpg)

Kontakt
jamstalldvardag.se
actnowpsykologi.se
Linkedin

Författarnyheter

Dags att göra jämställdhet

Av dem som i dagsläget kör rakt in i utmattningens vägg är fyra av fem kvinnor. Det handlar krasst sett om en generation av kvinnor som går på knäna.

Den ojämställda stressen

Av dem som i dagsläget kör rakt in i utmattningens vägg är fyra av fem kvinnor. Det handlar krasst sett om en generation av kvinnor som går på knäna.

Min önskan om förändring

Jag drömmer inte om ett matriarkat där unga män måste leva med de övergrepp, trakasserier och den sexism de har blivit utsatta för.