Människor till låns
I dag ställs tuffare krav på medarbetarna än någonsin tidigare. De ska lägga ner sin själ i företaget och leva dess värderingar som om de ägde det. Dessutom förväntas de bli motiverade av ägarcentrerade mål som att fördubbla omsättningen. Men vem går igång på det, egentligen?
När kraven ökar är det naturligt att försöka jobba hårdare, istället för att anpassa vårt arbetssätt efter de nya förutsättningarna. Det gör att vi fortfarande uppmanar kollegorna att lösa problem genom att springa snabbare och lägga alltfler timmar på jobbet. Men det enda det leder till är organisationer som dräneras på engagemang och människor som blir utbrända och sjuka.
Därför behöver vi helt klart en förändring.
Vi måste lyssna till vad som krävs för att vi människor ska fungera, både privat och på jobbet. Företag med motiverade medarbetare har faktiskt en högre produktivitet, bättre lönsamhet och nöjdare kunder. De har dessutom lägre frånvaro och färre olyckor, så visst finns det mycket att tjäna på att behålla människors engagemang.
Människor till låns är en handbok för ledare på alla nivåer. Den visar hur och varför du ska ta hand om människorna omkring dig. Boken är en guide som visar ledarskapets betydelse för att bygga en organisation som hänger ihop även på sikt.
Även om boken är skriven utifrån ett företagsperspektiv är den troligen lika användbar för alla organisationer, från mindre föreningar till stora koncerner. För det är bara med hjälp av långsiktigt motiverade och uthålliga människor som arbetsgivare kan fortsätta att vara attraktiva och relevanta i framtiden.
Smakprov & extramaterial
Läs ett smakprov (pdf)
Underlag till avslutningsintervju (extramaterial, pdf)
Recensioner
”Jag gillar den tydliga processen och flowet. Boken inspirerar mig verkligen att forska vidare i de här frågorna.”
– Raoul Augustsson, vd Mockfjärds
”Enkelt språk, tydliga exempel […] Många tankar och konkreta användbara tips som kan hjälpa chefer i vardagen.”
Fredrik Bankler, BTJ-häftet nr 18, 2017
Henrik Heslyk är psykologen som under tolv år var talent manager och hjälpte Securitas Direct och Verisure under deras expansiva resa genom Europa.
Nu arbetar han som ledningsrådgivare, både i Sverige och internationellt, med att utveckla och implementera strategier inom hr-området. Dessa strategier har han skrivit om i boken Människor till låns.
Pressbild författare
Henrik Heslyk (jpg, foto Satu Knape)
Pressbild bok
Människor till låns (jpg)
Författarnyheter
Rekrytera rätt med Big Five, med Henrik Heslyk (avsnitt 005)
I dag pratar vi om rekrytering. Att det finns fem viktiga faktorer att titta på när vi ska anställa någon. Det här är faktorer som de flesta känner till. Men varför har vi då samtidigt en tendens att prioritera galet och anställa fel människor?
Fem faktorer för att rekrytera rätt
Oavsett om det gäller att sätta samman jobbannonsen eller intervjua den sökande finns det några saker du bör tänka på vid alla rekryteringar. 1. Motivation Har du lust att hjälpa mig med en grej? Vi ska slå upp tusen tält och allt måste vara färdigt inom fyra dagar....
Tips för företag som vill växa
Innan vi kommer in på bokens huvudbudskap finns det tre saker du behöver känna till som företagare. Det är hur viktigt det är med hjälpsamhet, ett uthålligt engagemang och att ha en tydlig väg framåt. 1. Det handlar om hjälpsamhet Det pågår en europafiering där...
Förord till boken Människor till låns
Globala undersökningar visar att bara 16 procent av svenskarna uppger att de har ett högt engagemang i sina jobb och verkligen bryr sig. De flesta har antingen en sval inställning till det eller rycker på axlarna. Några är till och med direkt fientliga till oss som...
Det handlar om hjälpsamhet
Det pågår en europafiering där storstäderna allt mer liknar varandra. De erbjuder samma stadskärnor och butiker. Samtidigt gör den snabba teknikutvecklingen att produkter och tjänster lätt kopieras och skillnaden mellan olika leverantörer försvinner. Därför kommer vi...