Mer Excel helt enkelt

Framsidan av boken Mer Excel helt enkelt, skriven av författaren David Stavegård

Om du tycker att Excel är tråkigt har du nog aldrig sett någon av David Stavegårds hundratals filmer. Energiska klipp där han, ofta iklädd fluga och basker, på några få minuter sprider smarta tips om Excel. Ett arbete som har lett till att Microsoft för tredje året i rad gett honom titeln Most Valuable Professional (MVP) – deras motsvarighet till hedersdoktor.

David Stavegård, bosatt i Ekerö utanför Stockholm, har sedan 2015 hjälpt företag att få ordning på sina Excelfiler. Ibland gör han det genom föreläsningar där han visar hur det går att tänka på ett smartare sätt. Andra gånger får han ett telefonsamtal som kräver att han kastar på sig superhjältemanteln.

”Det händer mest hela tiden”, säger David Stavegård. ”En gång hade den som ansvarade för 34 korskopplade Exceldokument sparat dem på sin dator, och inte servern. Sedan gick han i pension, flyttade till Spanien och gick inte att få tag på. Inom några dagar skulle en tung publikation gå till tryck, och ingen kunde få fram siffrorna att fylla den med. Då gällde det att hålla sig lugn.”

Boken han nu har skrivit är den tredje i ordningen och heter Mer Excel helt enkelt.

”När jag började skriva på min allra första bok om Excel bestämde jag att det inte skulle bli en torr instruktion om hur du gör fonten fet eller summerar tal”, säger David. ”Nu är vi framme vid den här boken, där jag går några steg längre in i de dimhöljda Excelbergen. Det är ingen bibel, utan snarare lite kunskapsblixtar här och där som vill få dig att våga prova nya funktioner och se på Excel i ett nytt ljus.”

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789189774124
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Unix-klockan från boken

Recensioner

”Kort, tydlig och koncis. Samtidigt hör jag Davids lekfulla uttryck och röst säga ’preciiiis som vanligt’.”
– Johan Oleniusson

”Jag ser mig som en excelanvändare på rätt hygglig nivå. Men varje gång jag kommer i kontakt med Davids tips och trix så dyker det upp något nytt som jag inte hade en aning om. Det får mig att inse att jag har mycket kvar att lära, och den här boken är ett lättillgängligt sätt för att bli bättre på Excel helt enkelt.”

Peter Garvin

David Stavegård

David Stavegård är kanske den enda personen i Sverige som håller inspirationsföreläsningar i Excel. Han menar att programmet är orättvist behandlat. Därför är det hans jobb att föreläsa, utbilda och hjälpa företag att förstå hur de kan skapa både snyggare och roligare Exceldokument. Varje torsdag lägger han ut ett videotips på Linkedin. Hittills har det blivit hundratals filmer som har setts flera miljoner gånger.

David har för tre år i rad tilldelats motsvarande hedersdoktor-titeln Most Valuable Professional (MVP) av Microsoft.

Förutom att föreläsa och utbilda i Excel arbetar David också som Business Intelligence-konsult, där han hjälper sina uppdragsgivare att omvandla siffror till insikter. Bland kunderna finns främst banker, kommuner, myndigheter och globala koncerner. David Stavegård har skrivit böckerna Excel helt enkelt, Diagram helt enkelt och Mer Excel helt enkelt.

Pressbilder författare
David Stavegård 1 (jpg, foto Niclas Fasth)
David Stavegård 2 (jpg, foto Niclas Fasth)

Pressbilder böcker
Excel helt enkelt (jpg)
Diagram helt enkelt (jpg)
Mer Excel helt enkelt (jpg)

Digitala utbildningar
Skapa ett årshjul i Excel
Grundkurs i Excel

Kontakt
stavegard.se
LinkedIn

Författarnyheter

Dynamiska matriser och spillfunktioner

Du kanske känner till Microsoft-avdelningen vi-som-inte- alltid-ger-nya-funktioner-jättecoola-och-snitsiga-namn? Dynamiska matriser, där har du ett till exempel. Japp, du ser rätt. Detta är ännu ett tillfälle då namnet får en att somna, fast funktionen är så sjukt...

Pressmeddelande: Excelinspiratören släpper sin tredje bok

Om du tycker att Excel är tråkigt har du nog aldrig sett någon av David Stavegårds hundratals filmer. Energiska klipp där han, ofta iklädd fluga och basker, på några få minuter sprider smarta tips om Excel. Ett arbete som har lett till att Microsoft för tredje året i...

Lär känna din data med hjälp av Excel

Jag sa det på ett annat ställe i boken och här kommer det igen. Oavsett vad du jobbar med behöver du lära känna din data. Kanske sitter du framför en CSV-fil du plockat ut från något system. Eller kanske försöker du förstå en lång lista en kollega mejlat över, eller...

Onlineutbildning: Skapa årshjul i Excel

Kanske har du sett David Stavegård på nätet tidigare, där han lägger ut sina torsdagstips i Excel. Videotips som följs av tiotusentals svenskar och har setts flera miljoner gånger. Detta är en kurs med författaren David Stavegård där du lär dig skapa ett snyggt...