Pausa

En handbok om återhämtning

Framsidan av boken Glasklart - drick smartare, författare Anna Sjöström

Pauser för hjärnan är vad fysisk träning är för kroppen. Båda gör att du orkar mer och slipper bli sjuk av stress. Du får lång hållbarhet helt enkelt. Hur du tränar kroppen vet du nog. Men hur tränar du hjärnan?

I den här boken får du lära dig mer om den viktiga vilan. Pauserna som gör dig mer fokuserad och effektiv. Du får enkla tips och övningar som du kan börja med redan idag.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951238
Antal sidor: 88
Språk: Svenska

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

Recensioner

”En liten välskriven och praktisk bok som handlar om hur man tar igen sig och vilar. […] Det bästa med Pausa är att den är så lättläst och att övningarna är enkla.”
– Annette Sjöberg, BTJ-häftet nr 4/2017

”Användbar och lärorik bok som gav mig många aha-upplevelser”
– Jessica Karlsson, HR-ansvarig HSB Östra

”Boken lär dig om den viktiga vilan, hur den i sin tur gör dig mer effektiv och mer skärpt, samt hur du slipper bli sjuk av stress.”
– Affärsstaden

”Ulrika skriver med värme och ödmjukhet samtidigt som hon utmanar och inspirerar till att förändring faktiskt är möjlig”
– Sverker Wadstein, samtalsterapeut Bra Relationer

”Ulrika skriver på ett mycket inspirerande sätt. Hon lyfter livets stora svårigheter kring den vardagliga stressen och konsten att kunna hitta återhämtning.”
– Jenny Lindberg, yogalärare Yoga Living

Pressmaterial

Pausa (jpg)

”Handfasta tips om hur man kan stanna upp i livet, andas och ge hjärnan lite ro.”

Norrköpings Tidningar

Ulrika Borén

Ulrika Borén. Kvinnan som fick en hjärntumör och besvärlig epilepsi. Hon vägrade att ge sig och hittade istället verktygen för att få livet att fungera igen. I dag reser hon landet runt och hjälper andra att bli mer medvetet närvarande i nuet och ta pauser i vardagen.

Pauser för hjärnan är vad fysisk träning är för kroppen. Båda gör att du orkar mer och slipper bli sjuk av stress. Hur du tränar kroppen vet du nog. Men hur tränar du hjärnan? I boken Pausa hittar du några av Ulrikas tips.

Ulrika Borén är föreläsare och kursledare inom mindfulness och yoga. Hon är utbildad inom motiverande samtal och kognitiv beteendeterapi. Hon har skrivit böckerna Pausa och Lysande stjärnor på en nattsvart himmel.

Pressbild
Ulrika Borén (jpg, foto Crelle)

Kontakt
ulrikaboren.se
LinkedIn
Facebook
Instagram

Författarnyheter

Välmåendemenyn, med Ulrika Borén (avsnitt 001)


I dag pratar vi om välmåendemenyn. Även om det kanske låter som buffébordet på salladsrestaurangen handlar det om något annat. Vad menas egentligen med att skogsbada? Att kryssa i kalendern. Och att skapa vardagsmagi. Varför ska vi göra det? Och ännu mer intressant, hur går det till?

En dag i mitt liv (Ulrika Borén)

Det här är en dag i författaren Ulrika Boréns liv. Hon har skrivit boken Pausa – en handbok om återhämtning. 06.30 – Vaknar oftast av mig själv, men ställer även ett larm för säkerhets skull. Vill alltid ha tid på morgnarna, med lugn och ro för att starta dagen på...

Att vara tacksam för de små sakerna

Under en period i livet var jag väldigt sjuk. Jag hade besvärliga epileptiska anfall som berodde på en hjärntumör. Tumören i sig var något som fick mig ur balans och jag hade stundtals väldigt svårt att se något ljus alls i tillvaron. Eftersom jag kunde ha 20–40...

Välkomna även det som gör ont

Det handlar om att försöka acceptera verkligheten, tankar och känslor som de är – även om du känner dig sårad eller övergiven och vill fly från det som gör ont. Att acceptera handlar inte om att ge upp, godkänna eller uppmuntra det som är negativt. Att acceptera...