Våga sitta lite fult

Framsidan av boken Våga sitta lite fult, skriven av författaren och föreläsaren Tommy Wilén
”Får jag göra så här?” Det är den vanligaste frågan som ergonomen Tommy Wilén får av människor som är oroliga för sin arbetsmiljö. De brukar komma fram, titta lite nervöst på honom – kinderna blossande av skam – och så ställer de sina frågor.

”När jag sitter på min kontorsstol gillar jag att sitta i skräddarställning. Får jag det?” De kan också säga: ”Jag gillar att sitta med datorn bredvid mig i soffan och då vinklar jag handlederna på ett speciellt sätt … Är det okej?”

Människor är livrädda för att göra fel. För tydligen verkar vi ha kommit överens om att det finns en enda ren sanning om ergonomi och att du måste göra exakt på det sättet – annars trillar dina armar av och jorden går under.

Hela poängen med den här boken är att svara på den frågan. Svaret är JA! Det får du. Med all önskvärd emfas. Ett rungande ja. Det är helt okej. Du får göra så.

Frågan är om du vill veta mer och få reda på varför du får göra som du vill? Få mer kött på benen? I boken Våga sitta lite fult berättar Tommy om hur ergonomi verkligen fungerar. Han lovar att det kommer att bli kul. Det handlar ju om kroppen. Och kroppen är verkligen fascinerande.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789189774018
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

Recensioner

”Årets mest fantastiska boktitel. Helt utan en massa pekpinnar och rätt-och-fel.”
– Expressen Hälsa, nr 12 2023

”En rolig och punkig bok om ergonomi.”

Expressen söndag

Tommy Wilén

Tommy Wilén är legitimerad naprapat och en av Sveriges roligaste och mest uppskattade inspiratörer och utbildare inom ergonomi och hälsa.

Ofta när vi pratar ergonomi gör vi det från perspektivet rätt och fel. Att vi ska sitta si men inte så. Vi verkar tro att om vi bara lyckas ställa in stolen på exakt rätt sätt kommer vi aldrig att få problem med musarm och dålig rygg. Såklart är det inte så enkelt. Det handlar inte om att den ena saken är bättre än den andra. Det är variationen som är grejen. Och det är också därför han vill att vi ska våga sitta lite fult.

Pressbild författare
Tommy Wilén (jpg, foto Tatiana Boret-Olsson)

Pressbild bok
Våga sitta lite fult (jpg)

Kontakt
tommywilen.se

Författarnyheter

Vi måste prata om savannen

Det första vi behöver prata om är det faktum att vi människor är byggda utifrån en riktigt gammal ritning. Vi kan spåra många av våra fysiologiska processer minst fyra miljoner år tillbaka. Nu pratar vi apmänniska och Lucy (en av de första urtidsmänniskorna). Många av...

Våga sitta lite fult: En snabbguide till bättre ergonomi

Får man göra så här? Det är den vanligaste frågan jag får av människor som är oroliga för sin arbetsmiljö. De brukar komma fram, titta lite nervöst på mig – kinderna blossande av skam – och så ställer de frågan: "När jag sitter på min kontorsstol gillar jag att sitta...