Är du en föreläsare som vet vad du pratar om?

Då kan vi hjälpa dig att ta fram en snabbläst handbok, med allt vad det innebär. Visst ger boken dig en extra inkomstkälla. Ännu mer bekräftar den din position som expert.

Eget Förlag hjälper dig som föreläsare och utbildare med att paketera och nå ut med din kunskap. Böckerna vi ger ut är små och snabblästa handböcker som tar 1–2 timmar att läsa. Det är vad vi kallar kunskap på nolltid.

Snabblästa och tydliga

Böckerna är överskådliga handböcker inom områden som ledarskapsutveckling, affärsutveckling och personlig utveckling. De erbjuder konkret och praktisk kunskap och inspiration i ett litet format. Här hittar läsaren konkreta exempel, vanliga fallgropar, reflektionsfrågor, faktarutor, enkla tips och praktiska övningar att göra direkt.

Du säljer själv dina böcker, framför allt i samband med föreläsningar och utbildningar. Vi ser till att böckerna finns i nätbokhandeln och i de kunskap på nolltid-paket vi säljer till arbetsplatser.

Skriv och publicera en egen bok

Jag brukar säga att jag är utgiven på världens bästa bokförlag. Ett personligt bokförlag. Så är det hela vägen, från det lilla fröet fram till den färdiga boken.

Ulrika Borén, författare till Pausa

 

En nöjd författare

Varför ska du anlita oss?

Vad är egentligen skillnaden mellan att anlita oss och att göra allting själv? Det du får av oss är i korthet ett färdigt koncept.

Vi har lång erfarenhet av att skriva och redigera texter. Vi vet hur vi kan hjälpa dig att paketera och få ut din kunskap, både som böcker och föreläsningar.

Vi kan bokproduktion, formgivning och vet vilka tryckerier som kan leverera vad. Vi har upparbetade vägar in i bokhandeln och är bra på att få mediauppmärksamhet kring våra böcker. Vi ser till att du hamnar i nätbokhandeln, att pliktexemplar till bibliotek levereras och att alla relevanta tidningar och mediakanaler får ett recensionsexemplar av boken. Vi ser även till att du finns med i de kunskap på nolltid-paket vi säljer till arbetsplatser och hotell.

Glad föreläsare och utbildare

Trovärdighet

Alla kan starta ett eget bokförlag och ge ut sin bok. Det är en del att tänka på, men det klarar du garanterat av. Den senaste undersökningen vi såg berättade att det startas över hundra nya bokförlag varje år, de flesta av personer som ger ut sin egen bok.

En av fördelarna med att ge ut boken hos oss är att du och boken får en högre trovärdighet. Det visar att din kunskap har kvalitetssäkrats av någon annan. Vi ger bara ut böcker vi tror på. Det innebär att vi tackar nej till många idéer och manus. Det gör också att du vet att du hamnar i en författarskara tillsammans med andra experter.

Korrekturläsning och rättstavning

Se det som en investering

En anledning till att anlita oss är kvalitetsvinkeln. Om du ändå ska skriva en bok kan du lika gärna göra det ordentligt. Du kommer att leva med boken under resten av ditt liv. Se till att göra en ekonomisk och tidsmässig investering som du får en långsiktig avkastning på i ditt yrkesliv.

Dessutom tror vi stenhårt på att du ska tjäna lika mycket pengar som vi på affären. Därför har vi en affärsmodell där vi delar på intäkterna. När alla böcker är sålda har du och vi tjänat lika mycket.

Författarnätverk på bokförlaget Eget Förlag

Långsiktigt samarbete

Om vi börjar samarbeta är det för att vi tror på varandra även på lång sikt. Du kan ditt ämne. Vi vet hur vi ska paketera kunskapen för att göra den intressant. Det gör att samarbetet handlar om betydligt mer än boken.

Många av våra författare säger att de har kunnat trimma upplägget på sina föreläsningar utifrån det de lärde sig när vi tog fram boken. Förutom att hjälpa dig med din egen bok kan vi också hjälpa dig att ta fram, eller finslipa, bland annat powerpoints, Facebooksidor och webbsidor.

Dessutom har vi ett författarnätverk. Det träffas några gånger per år för att lära känna varandra, gå utbildningar och affärsutveckla tillsammans. Mellan träffarna sköter vi kontakten via en Facebook-grupp där vi stöttar och utvecklar varandras föreläsningar, tjänster och presentationsfilmer.

Pil höger

Vill du veta mer?

Hör av dig till helene.engstrom@egetforlag.se, 0708–12 91 81.

Känner du att du inte passar in här? Inga problem. Eget Förlag har nämligen ett systerförlag. Det heter Fantasi & Fakta och ger ut allt från barnböcker och dagböcker till reseskildringar och notböcker.

Eget förlags krumelur

Bokförlaget och författarna i media

 

Bibliotek, radio, teve och tidningar

Förlaget och våra författare har synts i exempelvis Affärsstaden, Allas, Allers, Chefstidningen, Civilekonomen, Corren, Driva eget, Entré, Entreprenörspodden, Folkbladet, Fria Företagare, Fyran, Handelshögskolans bibliotek tipsar, Ica-kuriren, Jakt och jägare, Kupé, Kvalitetsmagasinet, Linköpings tidning, Linköpings-Posten, Länstidningen Värmlandsbygden, Länstidningen Östergötland, M-magasin, Mera Norrköping, Motala & Vadstena Tidning, MåBra, Nollelva, Norrköping news, Norrköpings tidningar, Norrköpings-Magazinet, Relation Uppsala, Språktidningen, Studiefrämjandet (tidningen Cirkeln), Svenska dagbladet, Sveriges radio, Sveriges television, Södermanlands nyheter, Tara, Tidningen Förskolan, Tidningen Land, TV 4, Unionen (tidningen Min firma), Upsala nya tidning, Vasalöparen, Vimmerby Tidning, Vision, Vårdfokus, Värmlands folkblad, Västerviks-Tidningen, Året runt och Östergötlands näringsliv.

 

Det jag gillar mest är ni tar saker ett steg längre med föreläsarna och författarna. Att ni skapar nätverk mellan oss. Såna extra grejer förknippar jag med er.

Magnus Johansson, författare till Försäljning – enklare än du tror