Jag skriver en hel del om affärsnätverkande i min bok, och ofta går ju privata nätverk hand i hand med de affärsmässiga. Men om du mer är ute efter att fylla på energi och sociala kontakter än att göra affärer kanske du kan få någon idé här.

Följer din intressen och gräv där

Mängder av föreningar söker personer som vill engagera sig. Sportföreningar, välgörenhetsorganisationer, frivilligorganisationer, politiska partier, ordenssällskap, Rotary – möjligheterna är oändliga.

Eller gå en kurs på något av studieförbunden – en fantastisk uppfinning med stor bredd på de flesta håll i landet.

Nätverkande genom musik

Själv har jag börjat sjunga i kör igen efter 25 års uppehåll. Jag ville gärna göra något helt annat mot vad jag brukar göra, och fokusera tankarna på sången. Jag är övertygad om att jag mår bättre på alla plan på det sättet. De sociala kontakterna blir en härlig bieffekt!

Just nu övar vi på Verdis requiem som ska uppföras med Norrköpings symfoniorkester 11 och 12 april 2014. Det kommer att bli en fantastisk upplevelse att stå med 100 musiker och 160 sångare på scenen. Jag får lite gåshud när jag tänker på hur många timmar alla vi ägnat åt dessa två konserter under de senaste månaderna. Mäktigt.

Nätverka dig friskare

Sociala kontakter har du ju förstås glädje av även i jobbsammanhang. Det är bevisat att människor med goda sociala nätverk är friskare än andra.

Och fokuserar du mer på att vara till nytta och glädje för någon annan har du lättare att bli lycklig än om du har fokus på dig själv och din egen välfärd.


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Nätverka med hjärtat – och gör bättre affärer, av Helene EngströmDet du har läst är ett utdrag från boken Nätverka med hjärtat. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.