Dagens gäster är Anna Andersson och Susanne Saxvold, som har skrivit boken Stolt assistent. De föreläser och utbildar främst assistansbolag, för att sprida kunskap och göra så att personlig assistent blir något mer än ett fatta-själv-yrke – där alla på egen hand behöver komma på vad som funkar bäst.

I dag är de här för att prata om hur det är att jobba som personlig assistent, varför de tycker att det är världens bästa jobb – och varför det är så underskattat.

Ljudtekniker: Erik Almqvist

Anna Andersson & Susanne Saxvold

Anna Andersson och Susanne Saxvold träffades genom assistansen och upptäckte snart att de hade samma hjärtefrågor: att synliggöra och stärka den personliga assistansen. Deras gemensamma erfarenheter – som undersköterska, lärare och allra mest som personliga assistenter – har gett dem värdefull kunskap för att hantera och bemöta olika situationer, inte minst alla etiska och moraliska dilemman inom den personliga assistansen.

De värderar även människors fysiska och psykiska hälsa, vilket gjorde att de startade Glädjejoggen; en prestationsfri motionsform i naturen där alla är välkomna oavsett förmåga.

Anna och Susanne har skrivit boken de själva velat ha som assistenter, anhöriga och arbetsledare. De har många gånger känt sig ensamma och vilsna och saknat tillgång till snabb kunskap. Med Stolt assistent hoppas de att läsarna ska få känslan av att ha en ständigt närvarande kollega i sin ficka, fylld av inspiration och verktyg.

Pressbilder författare
Anna Andersson och Susanne Saxvold, 1 (jpg, foto Anna Eriksson)
Anna Andersson och Susanne Saxvold, 2 (jpg, foto Anna Eriksson)

Pressbild bok
Stolt assistent (jpg)

Digital utbildning
Stolt assistent - Introduktion till yrkesrollen

Kontakt
stoltassistent.com