Dagens gäst är Daniel Collin Holgersson, som har skrivit boken Det finns något mer. Han är affärsutvecklare, etisk rådgivare, pastor, fembarnspappa och föreläser ofta om mer filosofiska områden.

Idag ska vi prata om kärlek. Om kärleksfulla ledare, och ifall det kan vara en vettig väg framåt för att få människor att växa. Hur skulle en rekryteringsannons för sådana personer se ut? ”Kärleksfull ledare sökes”, eller?

Ljudtekniker: Erik Almqvist

Poddsumering: Emelie Larsson


Summering av podden

Har du hört talas om en kärleksfull ledare? Har du kanske till och med haft nöjet att arbeta med en? Eller har du haft oturen att stöta på en otrygg och osäker ledare? I avsnittet går Daniel Collin Holgersson igenom vad som kännetecknar ett kärleksfullt ledarskap och vad vi kan tänka på för att utveckla vårt eget.

Ledarskap beskrivs sällan som kärleksfullt. Vi hör istället begrepp som tillväxtledarskap eller framgångsrikt ledarskap. Daniel vill nu lyfta fram just det kärleksfulla och förklarar att det kan vara helt avgörande för att personalen på en arbetsplats ska må bra och känna sig motiverade.

En ledares kan påverka stämningen i ett helt rum och få oss att känna oss båda sedda och hörda – eller helt ensamma och tystade.

Den stora skillnaden mellan en osäker och kärleksfull ledare är att den osäkra tenderar att se kompetenta kollegor mer som ett hot. Kärleksfulla ledare fokuserar mer på andra än sig själv och kan bekräfta, se och höra sina kollegor.

Så blir du en mer kärleksfull ledare

  • Börja med att planera hur du ska ge av dig själv till din personal. Det betyder att du lär dig hur du ska ge människor feedback, tid och uppskattning.
  • Lyssna och se vad gruppen vill ha och behöver. Det är först då du kan ge dem det. Det kan vara allt från kanelbullar varje fredag till regelbundna avstämningsmöten.
  • Sätt andra människor i centrum – i första hand. Ju mer du öser, desto mer växer kärlek.
  • Få människor att känna sig viktiga och som betydelsefulla pusselbitar i arbetsplatsens pussel.
Daniel Collin Holgersson

Daniel är född och uppvuxen i Argentina som missionärsbarn. Han flyttade till Sverige som 18-åring för att bli pastor. Efter femton år i den teologiska världen började han en bana utanför kyrkan som föreläsare, etisk rådgivare och affärsutvecklare. Den gemensamma nämnaren i livet har alltid varit ett genuint intresse för människor och samspelet mellan dem. Som föreläsare skiftar han mellan allvar och glädje, och att enkelt förklara djupa saker så att de berör.

Daniel arbetar idag som affärsutvecklare på Almi, etisk rådgivare på Val-Bo behandlingshem och föreläsare. Han bor utanför Norrköping tillsammans med sin fru Kristin och har fem barn. Det finns något mer är hans första bok.

Pressbilder författare
Daniel Collin Holgersson 1 (jpg, foto Crelle)
Daniel Collin Holgersson 2 (jpg, foto Crelle)

Pressbild bok
Det finns något mer (jpg)

Kontakt
danielcollinholgersson.se
LinkedIn