Stolt assistent

Verktyg & inspiration för personliga assistenter

Framsidan av boken Stolt assistent, skriven av författarna Anna Andersson och Susanne Saxwold

Vem som helst kan bli beroende av personlig assistans eller hemtjänstinsatser när vi minst anar det. Hur tror du att ditt liv skulle se ut om du fick en stroke som gjorde att du fick ett stort behov av stöd och hjälp?

Om du ska välja en person som ska assistera dig när du blottar hela ditt liv eller någon som tar hand om ditt barn, hur höga krav skulle du ha på den personen?

Med en befriande öppenhet och humor beskriver författarna hur det funkar att vara personlig assistent när det kommer till saker som matlagning, medveten osynlighet, gruff i arbetslaget, dasshäng, pratansvar, sex – och dussintals andra saker du bör känna till.

Med boken vill de höja stoltheten och kunskapen inom yrket de älskar. Det som gör den extra intressant är att du får se saker från både assistentens och brukarens perspektiv.

Anna Andersson och Susanne Saxvold har egen erfarenhet av yrket och att vara anhörig.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951870
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Recensioner

”En gedigen och genomgripande information som all vårdpersonal borde läsa, och särskilt då personliga assistenter.”
– Helena Nyström, undersköterska

”En otroligt välskriven och värdefull manual.”
– Micael Brunzell, personlig assistent

”Otroligt inspirerande och härliga reflektionsfrågor.”
– @Funkiscoachen, Instagram

”En bok som alla assistansbolag borde ha som utbildningsmaterial och för att diskutera i arbetsgrupperna.”

Annika Östling, undersköterska och personlig assistent

Anna Andersson & Susanne Saxvold

Anna Andersson och Susanne Saxvold träffades genom assistansen och upptäckte snart att de hade samma hjärtefrågor: att synliggöra och stärka den personliga assistansen. Deras gemensamma erfarenheter – som undersköterska, lärare och allra mest som personliga assistenter – har gett dem värdefull kunskap för att hantera och bemöta olika situationer, inte minst alla etiska och moraliska dilemman inom den personliga assistansen.

De värderar även människors fysiska och psykiska hälsa, vilket gjorde att de startade Glädjejoggen; en prestationsfri motionsform i naturen där alla är välkomna oavsett förmåga.

Anna och Susanne har skrivit boken de själva velat ha som assistenter, anhöriga och arbetsledare. De har många gånger känt sig ensamma och vilsna och saknat tillgång till snabb kunskap. Med Stolt assistent hoppas de att läsarna ska få känslan av att ha en ständigt närvarande kollega i sin ficka, fylld av inspiration och verktyg.

Pressbilder författare
Anna Andersson och Susanne Saxvold, 1 (jpg, foto Anna Eriksson)
Anna Andersson och Susanne Saxvold, 2 (jpg, foto Anna Eriksson)

Pressbild bok
Stolt assistent (jpg)

Digital utbildning
Stolt assistent - Introduktion till yrkesrollen

Kontakt
stoltassistent.com

Författarnyheter

Onlineutbildning för personliga assistenter

Detta är en introduktionsutbildning för dig som är ny eller mer erfaren inom yrket personlig assistent. Lärare för utbildningen är författarna Anna Andersson och Susanne Saxvold. Anna är utbildad förskollärare, undersköterska och arbetar som personlig assistent....

Tips till inskolningen som personlig assistent: Du är utvald

Det är lätt att förknippa personlig assistans med andra vårdyrken. Visst ingår det ofta vanliga sjukvårdsuppgifter i arbetet men faktum är att vi behöver belysa att personliga assistenter på många olika sätt fyller i där en annan människas funktion sviktar. Det kan...

Stolt assistent, sjukt kompetent

Personlig assistent är ett relativt nytt yrke, men det är definitivt ett riktigt yrke. Det är något du kan jobba med i många år eller till och med hela din karriär. Det här är inget yrke i väntan på något annat. Jag, Anna, som är utbildad förskollärare och...