Dagens gäst i podden är Marie Niljung, författare till boken Hellre arg än död. Marie är hr-konsult, föreläsare och entreprenör, vars mission i livet är att förändra attityder och rädda liv.

Idag pratar vi om psykisk livräddning. Det handlar om att våga vara medmänniska och att våga fråga hur någon mår – egentligen. Vi är ofta så rädda för att störa att vi hellre tittar åt ett annat håll när människor har det tufft. Men vad är det värsta som kan hända om du stör? Att någon blir arg? Ptja. Hellre arg än död, eller?

Ljudtekniker: Erik Almqvist

Marie Niljung

Marie Niljung är hr-specialist, rehabkonsult och utbildad personalvetare. Efter att båda hennes föräldrar tog sina liv med några års mellanrum, bestämde hon sig för att göra deras meningslösa död lite mindre meningslös. Marie brukar säga att om hon hade vetat då det hon vet i dag hade föräldrarna fortfarande varit i livet.

Marie var tidigare regionansvarig och föreläsare på den ideella organisationen Suicide Zero. Nu föreläser och utbildar hon via sitt eget företag. Fokus ligger på att förhindra psykologiska olycksfall och att hjälpa ledare att bygga organisationer som bidrar till god psykisk hälsa och en frisk arbetsmiljö.

Hennes mission är att förändra attityder och rädda liv. Marie har skrivit boken Hellre arg än död.

Pressbilder författare
Marie Niljung 1 (jpg, foto Oyvind Lund)
Marie Niljung 2 (jpg, foto Oyvind Lund)

Pressbild bok
Hellre arg än död (jpg)

Digitala utbildningar
Att rädda liv – Psykisk livräddning för chefer och ledare
Att rädda liv - Psykisk livräddning för medarbetare
Att rädda liv - Suicidprevention inom skolan
Att rädda liv - Suicidprevention inom vård och omsorg

Kontakt
niljung.se
Facebook-sida
LinkedIn
Instagram