Det här är en dag i författaren Marie Niljungs liv. Hon har skrivit boken Hellre arg än död.

06.15 – Makens alarm ringer. Vi snoozar lite och går upp. Jag börjar med yoga som varje vardagsmorgon. Några undantag finns såklart men jag försöker verkligen hålla i dessa stunder. Är övertygad om att yogan har hjälpt mig på många sätt, till exempel att klara påfrestningar. Äter frukost och läser tidningen.

07.35 – Vi lämnar Kil tillsammans. Det är en ganska ny företeelse i vårt liv, att kunna samåka in till Karlstad. Under många år har jag åkt åt helt andra håll med tåg. En bra start på dagen.

Författaren Marie Niljung blev Årets Sola i Karlstad

07.50 – Tar en bild på mig och Sola 😊 Hon har en speciell roll i mitt liv då jag 2016 utsågs till Årets Sola av Karlstads kommun.

07.55 – Kommer till jobbet, ett co-workingkontor vid torget mitt i Karlstad. Här sitter en härlig blandning av människor och kompetenser. Jag har kollegor fast vi inte arbetar med samma sak. Vi fikar, lunchar, bollar och firar tillsammans. Vi hjälper även varandra när det är tuffare tider och perioder i livet.

09.03 – Får ett glädjande samtal. Kan inte berätta mer om innehållet just nu men jag kan säga att det är FANTASTISKA nyheter.

10.15 – Går ut och handlar en liten tackpresent på bageriet runt hörnet.

10.30 – Svarar på mejl, ringer till en vän som ligger hemma och är yr, försöker nå en annan vän som driver ett företag inom resebranschen, förbereder mig inför deklarationen imorgon med min kloka ekonomi-Anna. Hon är för övrigt en del i varför jag nu driver eget företag. Jag gick kursen ’våga prata pengar’ hos henne för några år sedan. Efter den bestämde jag mig för att säga upp mig och starta eget.

Förbereder en miniföreläsning som ska ske efter lunch.

12.10 – Äter lunch med två av mina kontorskollegor, idag hade alla medhavda matlådor. Imorgon får det bli en Mayo Goma från favoritrestaurangen ZAO.

Föreläsare inom psykisk ohälsa, Marie Niljung

13.00 – Går till Karlstads stora konferensanläggning, KCCC, för att filma en miniföreläsning. De är, som många andra, väldigt påverkade av Coronaviruset och försöker nu sprida kunskap på nya sätt istället för traditionella konferenser och utbildningar. Jag är inbjuden för att tala om vad vi som medmänniskor kan göra för att förhindra att någon tar sitt liv. Det handlar om att våga fråga, våga lyssna och våga agera. Tillsammans kan vi göra stor skillnad.

14.10 – Tillbaka på kontoret. Korrläser bland annat en intervju som NWT gjorde med mig igår angående min bok Hellre arg än död.

15.45 – Skriver och läser in en text som ska lämnas in inom kort. Konstaterar att en artikel jag är med i kommit ut på nättidningen Special Nest idag.

16.20 – Firar den glada nyheten jag fick i morse med att dricka lite bubbel med några av kollegorna. Vi har det bra trots allt, vi som är på kontoret idag. Förutom min nyhet firade vi en ny lägenhet, ett nytt uppdrag och att ytterisoleringen är klar på ett hus.

17.00 – Går igenom mejl, plockar ihop och skriver en att göra-lista inför morgondagen. Åker hem med maken som var kvar i stan.

18.15 – Middagen står på spisen. Yngste sonen har fixat maten och är på väg till träning. Äldste sonen befinner sig vid kusten med några klasskompisar. De har distansstudier och pluggar i kompisens sommarhus. Det är ingen lätt situation för de unga. De såg fram emot en vår fylld med studentfester, resor, bal och utspring. Som mamma kan jag se en fördel med detta – det blev ingen studentresa till Cypern …

Jag och maken äter middag ensamma och sitter och pratar länge om livet.

22.00 – Tar en varm dusch och går och lägger mig. Hoppas jag sover gott och vaknar upp pigg.