Anna Lindberg och Sandra Ruuda har flera gånger om prisats för sina idrottsinsatser och sitt ledarskap. Men det är inte medaljer som gör att de känner att de lyckas i livet. De är inte ens bland de viktigaste ingredienserna i deras framgångsrecept.

Det kan verka som att Anna Lindberg och Sandra Ruuda har lyckats med allt vad de har tagit sig för. Anna Lindberg är simhopparen som har deltagit i fem olympiska spel, vunnit sex EM-guld och 73 SM-guld. Sandra Ruuda har fått Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld för sitt ledarskap och har trettio års erfarenhet av styrelsearbete och ledarskap.

”Vad är det egentligen att lyckas? Har jag lyckats för att jag tog några medaljer?” Givetvis är Anna Lindberg stolt över sina idrottsinsatser, men hon säger att livet består av så mycket mer än att prestera. Hon vill minnas att hon gjorde rätt saker när hon tittar tillbaka på sitt liv i framtiden. Hon vill kunna dö nöjd.

Varje individ måste hitta sina egna svar på vad som gör en nöjd, och vad som är framgång för just den, det som är viktigt på riktig. Framgång är ingen slump utan kräver hårt arbete.

”Jag har blivit bra på att förhålla mig till mig själv och livet, och att vara nöjd med det. Det har främst kommit genom alla utmaningar, ett hårt slit och min nyfikenhet på meningen med allt”, säger Anna.

Boken hon har skrivit tillsammans med kollegan Sandra Ruuda handlar om att våga blotta sig och se på livet som det är – och om att stå tryggt och säkert på jorden. De menar att varje person verkligen kan göra det den vill, för sin egen skull.

”Att känna sig själv är första steget för att kunna fungera framgångsrikt med andra”, säger Sandra. Den filosofin har hon arbetet efter i sina chefsuppdrag och i boken finns enkla redskap att falla tillbaka på när det är tufft.

Dö nöjd är Anna Lindbergs och Sandra Ruudas första bok och släpps den 14 mars.

Författarna Sandra Ruuda och Anna Lindberg

Om författarna

Anna Lindberg är före detta elitidrottare i simhopp som har deltagit i fem olympiska spel. Idag driver Anna flera företag och är engagerad inom idrotten med att utveckla aktiva och ledare på elitnivå.

Sandra Ruuda har bland annat arbetat som vd, driver företag och har lång erfarenhet av styrelsearbete och affärsutveckling. Ridsporten blev Sandras ledarskapsskola, vilket inspirerade henne att läsa programmet Ledarskap och organisation på Linnéuniversitetet.

Om förlaget

Eget Förlag ger ut små och snabblästa handböcker på temat kunskap på nolltid. Förlaget grundades 2011, finns i Norrköping och har gett ut ett sjuttiotal böcker. Högupplösta bilder på boken och författaren finns på egetforlag.se/do-nojd/

För mer information

Joakim Hedström, förläggare, 0708–12 91 21, joakim@egetforlag.se.