Anna Sjöström driver företaget Promilletanten och jobbar på heltid med att prata om alkohol. Hon föreläser på arbetsplatser, skolor och inom organisationer – och hjälper företag att jobba med alkoholfrågan inom det systematiska arbetsmiljöarbetet. Anna erbjuder även enskild coaching för chefer, hr-avdelningar och privatpersoner.

Med över tusen föreläsningar i bagaget vet hon vad som funkar. Det är att med glimten i ögat berätta hur saker är – och lämna pekpinnen hemma.

Att förebygga alkoholproblem (för anställda)

I den här utbildningen får du som anställd lära dig hur alkoholproblem uppstår och hur de kan förebyggas. Utbildningen slår hål på ett antal myter om hur du kan undvika problem – istället får du lära dig mer om de verkliga riskfaktorerna. Du får även ett personligt verktyg du kan använda för att förebygga problem.

Titta på ett smakprov och gå utbildningen här.

Att förebygga alkoholproblem på arbetsplatsen (för chefer och ledare)

I utbildningen får du lära dig hur din organisation kan arbeta förebyggande med alkoholfrågan och vilket lagligt ansvar du som arbetsgivare har. Fokus ligger på förebyggande insatser. Du får lära dig mer om riskyrken och risksituationer, och vad som utmärker framgångsrika organisationer. Du får också lära dig hur du som chef kan prata om dessa frågor med personalen på ett avslappnat sätt.

Utbildningen riktar sig till personer i ledande positioner inom företag och organisationer. Det kan vara chefer, arbetsmiljöansvariga och personer som jobbar med HR.

Titta på ett smakprov och gå utbildningen här.