Ni har jobbat hårt och gjort allt det där ni behöver göra. Ni har nått ert mål. Vad ska ni göra nu? Fortsätta mot nästa? Nej, stopp ett tag.

Visst är det så vi gör många gånger, framför allt på våra arbetsplatser. Vi ser att vi är i hamn med vårt projekt och jagar genast vidare mot nästa mål. Men det är ju nu vi ska stanna upp och titta på vad vi har uppnått. Det är nu vi ska njuta av att ha nått vårt mål. Det är nu vi ska fira!

Att fira framsteg är otroligt viktigt men det glöms allt för ofta bort. Genom att belöna oss när vi lyckas så lär vi våra hjärnor att ansträngningar leder till något positivt. Det behövs för att vi ska lära oss att tycka om att sätta upp och arbeta med mål.

Fira lite och ofta

Att fira behöver inte innebära storslagna saker. Det behöver inte innebära att korka upp champangeflaskor varje fredag eller att du ska ge medarbetarna stora bonusar. Det viktiga är att visa att du ser vad som händer i organisationen och att du uppskattar dina medarbetares insatser och ansträngningar. Fira hellere lite och ofta. Se till att belöna ett bra möte, en snygg presentation eller ett föredömligt bemötande av en kund.

Vilka framgångar vill du uppmärksamma på din arbetsplats? Hur ska du göra det?


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Nå dina mål, av Malin BoströmDet du har läst är ett utdrag från boken Nå dina mål. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.