Eftersom vår hjärna arbetar med bilder så är det viktigt att du skapar en tydlig bild av ditt mål och att du sätter upp den så att du ser den varje dag.

Om du ska bygga ett hus så tänker du inte på det en gång och sedan inte mer, eller hur? Du jobbar med det målet och tänker på det ofta, kanske varje dag. Gör på samma sätt med dina andra mål.

Var kreativ när du skapar din måltavla och se till att den är tändande för dig. Här kommer några förslag på hur du kan skapa din egen målbild eller måltavla:

  • Gör en löpsedel – idag finns det appar som hjälper dig med detta (sök ”egen löpsedel” på nätet)
  • Skapa en bild på din skärmsläckare som visar ditt mål
  • Skapa en bild/tavla över ditt mål, antingen genom att rita själv eller klipp ut och klistra upp bilder som tydligt visar det mål du vill nå

Målbild på jobbet

Låt de anställda skapa en gemensam målbild över vart ni vill ta företaget och se till att den hänger på en plats där alla kan se den varje dag. Det kommer att skapa en stolthet, energi och målmedvetenhet på arbetsplatsen. Hur ser din egen personliga måltavla ut på jobbet?


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Nå dina mål, av Malin BoströmDet du har läst är ett utdrag från boken Nå dina mål. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.