Författaren Frida Södermark har fått Norrköpings hedersmedalj Honoris Causa – S:t Olofsmedaljen. En medalj som delas ut till personer som gjort något extra för staden.

Frida Södermark, författare

Motiveringen lyder: ”Efter att ha sprungit sin första mil som 28-åring har Frida Södermark tagit sig till den yttersta världseliten i ultralöpning och tillhör idag det svenska landslaget i 100 km löpning. Till hennes framgångar hör bland annat fem SM-guld, ett VM-silver och ett EM-guld i lag på distansen.

Hennes utveckling visar att omfattande livsstilsförändringar är möjliga även sent i livet, något som hon själv gärna framhåller i samtal med andra.

Att införliva löpträning i vardagslivet har blivit ett utmärkande drag för Frida Södermark, som dagligen kan lägga flera mil under fötterna mellan affärsmöten, föreläsaruppdrag och föreningsaktiviteter. Med sin egen historia som talande exempel inspirerar hon människor både inom och bortom Sveriges gränser och har upprepade gånger bevisat att omöjligheter är till för att övervinnas.”

Om Frida

Frida Södermark föreläser om hur vi kan få in mer träning, äventyr och livsglädje i våra liv. Hon är en flitigt anlitad föreläsare som inspirerar åhörarna att själva uppnå sina mål och börja leva drömmen oavsett vad den handlar om.

Hon är författare till Orka! Träning och äventyr i vardagen, en bok fylld av tips och inspiration, både för otränade och vana motionärer. Frida har även skrivit Våga! En väldigt annorlunda reseguide.