Orka!

Träning och äventyr i vardagen

Framsidan av boken Glasklart - drick smartare, författare Anna Sjöström

Men orka. Det hör man ofta bland dagens ungdomar. Faktum är att det handlar just om det. Att orka. Du ska orka hela livet och för att göra det behöver du börja nu. Du behöver inte satsa allt och bli elitidrottare. Den stora frågan är vilka förändringar du kan göra för att må bra nu – och om 30 år.

Frida Södermark är en av världens bästa ultralöpare. Men hon föddes inte till det. Hon var inte ens sportig som ung, och kommer inte heller från en idrottande familj. De enda
beläggen för någon form av sportighet dök upp i samband med en släktforskning, och var en tidningsartikel från 1927.

Förhoppningen med den här boken är att du ska hitta någon form av rörelse och träning. Något du tycker är roligt, för om du inte gillar det lär du inte fortsätta med det. Och att få till den där rutinen i vardagen. Lyckas du med detta har du redan kommit väldigt långt.

Det handlar inte om att alla ska börja springa, utan att
alla kan uppnå sina mål med en positiv inställning. Och du behöver inte åka jorden runt för att vara med om spännande upplevelser. De finns även hemma runt hörnet. Det gäller bara att se de små och roliga detaljerna i vardagen, och att utmana dig själv.

Det blir inte alltid som du har tänkt sig – och det kan bli
himla bra.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951184
Antal sidor: 80
Språk: Svenska

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

Recensioner

”Boken ORKA! tar träning och löpning till en ny nivå för många av oss. Till en nivå där det handlar om mer än löparupplevelser, hälsa och hur man når sina mål. Boken handlar om så mycket mer. Den handlar om balans i livet, om att må bra och om att leva livet på ett sätt så man känner sig tillräcklig, lycklig och samtidigt hinner med sig själv.”
– Anders Selling, VD Vasaloppet 2012-2015

”Södermark krånglar inte till det och nördar inte in sig på detaljer. En trevlig bok för den som behöver en extra injektion till träningen – främst löpningen.”
– Kajsa Sandin, BTJ-häftet 11/2016

”Läsning som inspirerar. Nu har jag bestämt mig för att göra en svensk klassiker. Hoppsan!”
– Erika Werme, HR support i Östergötland AB

”Fridas löparäventyr är imponerande och boken är inspirerande, utan att snöa in på detaljer.”
– Johan Frodin, Contracting Manager Johnson Controls

”Boken är fylld av tips och inspiration, både för otränade och vana motionärer.”
– Nollelva

”Lättsam läsning som ger energi.”

BG Nilensjö, Magasin Spring

Frida Södermark

Frida Södermark föreläser om hur vi kan få in mer träning, äventyr och livsglädje i våra liv. Hon är en av världens bästa ultralöpare (en sådan som springer tiomilalopp) och är för det mesta ute på äventyr i världen. Bland meriterna finns bland annat SM-guld 100 km, VM-silver i lag 100 km och EM-guld i lag 100 km.

Hon är en flitigt anlitad föreläsare som inspirerar åhörarna att själva uppnå sina mål och börja leva drömmen oavsett vad den handlar om.

Frida är författare till Orka! Träning och äventyr i vardagen, en bok fylld av tips och inspiration, både för otränade och vana motionärer. Hon har även skrivit Våga! En väldigt annorlunda reseguide och Klara – att vara aktiv förälder.

Pressbilder författare
Frida Södermark och Klara (jpg, foto Niclas Fasth)
Frida Södermark (png, foto Emma Lado)

Pressbilder böcker
Orka – träning och äventyr i vardagen (jpg)
Våga – en väldigt annorlunda reseguide (jpg)
Klara – att vara aktiv förälder (jpg)

Digitala utbildningar
Elittänk i arbetslivet
Orka! Passion som drivkraft
Träningsglädje i vardagen
Våga! Väx genom motgångar och gå din egen väg

Kontakt
loparaventyret.se
LinkedIn

Författarnyheter

En aktiv livsstil, även med barn

Mitt mål efter att graviditetstestet visat positivt blev att klara av att springa hundra kilometer per vecka ända fram till förlossningen – sträckan är min friidrottsgren, men då springer jag den i ett och samma lopp.

Pressmeddelande: Elitlöparen som vill få fart – på familjer

Frida Södermark har vunnit SM-, EM- och VM-medaljer i löpning. Hon arrangerar löparresor till andra länder och motionslopp i Sverige. Nu släpper hon en bok om hur det går att leva ett aktivt liv – även som förälder. Frida Södermark har alltid älskat barn, men har...

Träning med en fripassagerare

Mitt mål efter att graviditetstestet visat positivt blev att klara av att springa hundra kilometer per vecka ända fram till förlossningen – sträckan är min friidrottsgren, men då springer jag den i ett och samma lopp.