Våga!

En väldigt annorlunda reseguide

Framsidan av boken Glasklart - drick smartare, författare Anna Sjöström

Lifta på Balkan och campa på Svalbard. Festa på en georgisk kyrkogård eller hoppa på första bästa buss i Shanghai.

Även om författaren och elitlöparen Frida Södermark samlar på länder menar hon att resor sällan handlar om platserna i sig. Det viktiga är vad du gör och upplever.

Därför hittar du inga tips på hotell och restauranger i den här boken. I stället får du en annorlunda reseguide som berättar hur du kan få ut mer av dina egna resor.

Du behöver inte resa långt bort för att få uppleva ett äventyr. Spännande saker finns precis i din närhet. Äventyr kan vara en planerad fritidsaktivitet, till exempel en resa i naturen, utanför anlagda vägar, eller ett besök i en främmande kultur. Haka på kompisarna när de ska prova något nytt. Läs i lokalpressen, på anslagstavlor, i sociala medier och i forum på internet vad som är på gång. Och framför allt. Våga testa nya saker och ta ut svängarna.

Använd boken för att göra något annorlunda på temat historia, mat, dans eller vad det nu kan vara. Utmana dig själv och res lite äventyrligare. Våga!

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951245
Antal sidor: 88
Språk: Svenska

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

Recensioner

”Personligt och inspirerande skriven.”
– Hillevi af Kleen, BTJ-häftet 16/2017

”Precis läst ut boken och gillade den skarpt. Just nu blir det mest barnbarnen och skogen. Men blev sugen på att äventyra mer! Boken ska helt klart med i packningen.”

Börje Salming

Frida Södermark

Frida Södermark föreläser om hur vi kan få in mer träning, äventyr och livsglädje i våra liv. Hon är en av världens bästa ultralöpare (en sådan som springer tiomilalopp) och är för det mesta ute på äventyr i världen. Bland meriterna finns bland annat SM-guld 100 km, VM-silver i lag 100 km och EM-guld i lag 100 km.

Hon är en flitigt anlitad föreläsare som inspirerar åhörarna att själva uppnå sina mål och börja leva drömmen oavsett vad den handlar om.

Frida är författare till Orka! Träning och äventyr i vardagen, en bok fylld av tips och inspiration, både för otränade och vana motionärer. Hon har även skrivit Våga! En väldigt annorlunda reseguide och Klara – att vara aktiv förälder.

Pressbilder författare
Frida Södermark och Klara (jpg, foto Niclas Fasth)
Frida Södermark (png, foto Emma Lado)

Pressbilder böcker
Orka – träning och äventyr i vardagen (jpg)
Våga – en väldigt annorlunda reseguide (jpg)
Klara – att vara aktiv förälder (jpg)

Digitala utbildningar
Elittänk i arbetslivet
Orka! Passion som drivkraft
Träningsglädje i vardagen
Våga! Väx genom motgångar och gå din egen väg

Kontakt
loparaventyret.se
LinkedIn

Författarnyheter

En aktiv livsstil, även med barn

Mitt mål efter att graviditetstestet visat positivt blev att klara av att springa hundra kilometer per vecka ända fram till förlossningen – sträckan är min friidrottsgren, men då springer jag den i ett och samma lopp.

Pressmeddelande: Elitlöparen som vill få fart – på familjer

Frida Södermark har vunnit SM-, EM- och VM-medaljer i löpning. Hon arrangerar löparresor till andra länder och motionslopp i Sverige. Nu släpper hon en bok om hur det går att leva ett aktivt liv – även som förälder. Frida Södermark har alltid älskat barn, men har...

Träning med en fripassagerare

Mitt mål efter att graviditetstestet visat positivt blev att klara av att springa hundra kilometer per vecka ända fram till förlossningen – sträckan är min friidrottsgren, men då springer jag den i ett och samma lopp.