Under skärtorsdagen och långfredagen stängde Helene och Joakim in sig på kontoret för att skriva en bok. Utmaningen de gett sig själv var att på två dagar ta fram alla idéer, skriva texterna och formge boken. Resultatet blev Matlåderoulette, en bok om att ha roligt på jobbet.

”Varför gå runt och tycka att livet är pest bara för att du har ett tråkigt jobb?” frågar Helene Engström och Joakim Hedström. ”Måste jobbet vara seriöst och tråkigt? Kan det bli roligare? Och vad händer då? Det är några av frågorna som den här lilla boken vill hjälpa dig att utforska.”

Matlåderoulette och annat roligt på jobbet är en bok med glimten i ögat. En praktisk handbok för vilken arbetsplats som helst.

Tipsen är sorterade enligt avsnitt som exempelvis möten, firande, kommunikation, evenemang, feedback och utveckla chefen. Här hittar du även hyss och påhitt som att måla om papperstuggen till en krokodil så att ni får ett husdjur, skolka när det är fint väder och att starta en busliga.

Om författarna

Boken är skriven av Helene Engström, förläggare och Uggla-fan, samt Joakim Hedström, varumärkesstrateg och lakritsätare. De älskar utmaningar och att göra nya roliga saker.

Kontaktperson

Helene Engström, 0708–12 91 81, helene.engstrom@egetforlag.se

Om förlaget

Eget Förlag ger ut små och snabblästa handböcker på temat kunskap på nolltid. Förlaget grundades 2011, finns i Norrköping och har gett ut ett femtiotal böcker. Högupplösta bilder på boken och författaren finns på  egetforlag.se/bocker/matladeroulette/