Globala undersökningar visar att bara 16 procent av svenskarna uppger att de har ett högt engagemang i sina jobb och verkligen bryr sig. Det var en av många anledningar till att psykologen Henrik Heslyk skrev en bok med sina bästa tips för hur det går att göra saker annorlunda.

För många ledare var Gallup-undersökningen från 2012 en chockartad läsning. Kunde det verkligen stämma att svenskarna var så oengagerade? För psykologen Henrik Heslyk var det bara ett i raden av bevis. Han menar att det vi har gjort tidigare bevisligen inte fungerar längre, och att vi därför behöver göra saker annorlunda. Det enklaste tipset finns i bokens titel. Som ledare måste du utgå från att du bara har människor till låns.

”Du lånar bara människor, deras kompetens och engagemang under en begränsad tid. Förr eller senare slutar alla hos dig. Därför behöver du se till att er tid tillsammans blir så engagerande som det bara är möjligt. Det är bara så de kan bli ambassadörer som fortsätter hjälpa dig framåt”, säger författaren Henrik Heslyk.

Människor till låns är en handbok för ledare på alla nivåer. Den visar hur och varför du ska ta hand om människorna omkring dig. Boken är en guide som visar ledarskapets betydelse för att bygga en organisation som hänger ihop även på sikt.

Om författaren

Henrik Heslyk är psykolog och arbetar som ledningsrådgivare, både i Sverige och internationellt. Där hjälper han organisationer att utveckla och implementera strategier för att locka till sig rätt talanger, utveckla dem och skapa ett uthålligt engagemang.

Människor till låns är hans första bok.

Om förlaget

Eget Förlag ger ut små och snabblästa handböcker på temat kunskap på nolltid. Förlaget grundades 2011, finns i Norrköping och har gett ut ett femtiotal böcker. Högupplösta bilder på boken och författaren finns på egetforlag.se/bocker/manniskor-till-lans/

Kontaktperson

Helene Engström
0708–12 91 81
helene.engstrom@egetforlag.se