Hur mycket klappar du dig själv på axeln och berömmer dig för din insats? Vi gillar att fira det mesta, smått som stort. Vi har till och med firat när vi tackade nej till en möjlig kund.

Uppmärksamma födelsedagar

Förutom att släkten ringde dig, och Facebook-vännerna skickade en glad tumme upp, när uppmärksammades du senast av en kund eller leverantör på födelsedagen? Använd det här tillfället för att visa att du bryr dig mer än att bara skicka ett sms. Posta iväg ett grattiskort eller godispåse.

Mål och delmål

För några innebär firande att handla kläder. För andra betyder det en bonus i slutet av månaden. Vad drivs du av? Vad motiverar dig till att nå ett mål?

För att belöningar ska fungera behöver de vara någonting du vill ha och gärna något du vill kosta på dig. Det kan vara saker du inte unnar dig varje dag och därför längtar efter. Kanske är det en ledig eftermiddag, sovmorgon eller en god tårta? Kanske vill du ha en massagebehandling eller att gå på bio med kollegorna eller familjen?

Som chef kan du vara busig och ha hemliga mål för personalen. När de är nådda får de något extra.

Afterwork

Bjud in kunder och leverantörer till kontoret på en afterwork. Servera något att dricka och äta. Det behöver inte vara något speciellt. Anledningen till att de kommer dit är för att träffa dig, kollegorna och övriga gäster. Skippa säljsnacket helt. Du kommer ändå kunna dra nytta av träffen eftersom gästerna förknippar dig med något roligt.

När digitaliseringen tar ditt jobb

Precis som vi firade när vi tackade nej till en kund kan du fira det oväntade och annorlunda. Är digitaliseringen på gång att ta ditt jobb? Säg tack! Vem vet vilka äventyr som väntar. Var glad över att vara vilse. Du har just fått möjlighet att göra något roligare med ditt liv. Kanske kan du till och med skaffa ett jobb där du faktiskt behövs.

En timmes längre lunch

Ibland behöver det inte vara svårare än så att fira något.


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Matlåderoulette och annat roligt på jobbet, av Helene Engström och Joakim Hedström

Du har läst ett utdrag från boken Matlåderoulette – och annat roligt på jobbet, som skrevs och designades på två dagar. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författarna.