Chef eller rövhatt

en handbok i destruktivt ledarskap

Framsidan av boken Chef eller rövhatt – en handbok i destruktivt ledarskap, av Louise Lennersten

Härskare. Fegisar. Kontrollanter. Rövhattar växer på träd. Tyvärr är det så. Trots det pratar vi sällan om dem och det kaos som deras ledaregenskaper orsakar.

Därför behövs den här boken. För att hjälpa till att sätta fingret på någonting som berör livet för så många av oss. Ju bättre vi blir på att känna igen det dåliga ledarskapet, desto lättare är det att sätta ord på och börja prata om det. Att hjälpa varandra att säga ifrån när någon går över gränsen.

Ett destruktivt ledarskap baseras inte på enstaka tillfällen eller händelser. När en person övergår till att bli en rövhatt handlar det om att den konsekvent agerar i en särskilt dåligt riktning – där den saknar både självinsikt och förmågan att ta in upplevelsen hos dem omkring.

När du läser berättelserna i den här boken önskar jag att du reflekterar över vem av personerna du brukar vara: Är du medveten och passiv, är du den utsatta eller är du ledaren?

Om du är ledaren – reflektera över ditt eget agerande och vilken påverkan det har på andra.

Om du är den utsatta – fundera på hur du vill påverka de situationer du läser om. Vad får det att klia i dig?

Om du är den medvetna och passiva – fundera på vad du hade gjort i de olika situationerna.

Kan mina berättelser bidra till att du utvecklas eller lär dig något är det full pott. Bidrar mina berättelser till att du och ditt team tillsammans åstadkommer en förändring eller pratar om ledarskapet med nya ord, är det lika mycket full pott. För mig är syftet med boken att uppmuntra till samtal, att klä av elefanten i rummet till nakenhet och att du vågar agera på det som känns fel.

 

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789189774100
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

”Boken är aktiverande och engagerande. Känslomässigt triggande. Kokar av ilska när jag läser. Oerhört bra.”

Martin Källström

Louise Lennersten

Louise Lennersten är utbildad beteendevetare med en fil.kand. i psykologi och har yrkesmässig fördjupning inom ledarskap och kommunikation. Redan som sjuttonåring startade yrkeskarriären när hon fick starta upp en ungdomsredaktion på Falköpings Tidning och samtidigt undervisade i teater. Därefter har hon arbetat, som anställd och konsult, i en rad olika roller och befattningar – både nationellt och internationellt.

Louise är idag egenföretagande managementkonsult och en flitigt anlitad föreläsare och utbildare inom ledarskap, självledarskap, utveckling och motivation. Hon coachar även individer och grupper inom såväl professionell som fysisk utveckling.

Pressbilder författare
Louise Lennersten, 1 (jpg, foto Niclas Fasth)
Louise Lennersten, 2 (jpg, foto Niclas Fasth)

Pressbild bok
Chef eller rövhatt – en handbok i destruktivt ledarskap (jpg)

Kontakt
lennerstone.se

Författarnyheter

Pressmeddelande: Det är dags att prata om rövhattarna

Härskare. Fegisar. Kontrollanter. Destruktiva chefer växer tyvärr på träd. Trots det pratar vi sällan om dem och det kaos de orsakar. Det här vill den debuterande författaren Louise Lennersten ändra på. Först var Louise Lennerstens plan att skriva en annan typ av...

Den självupptagna – chef eller rövhatt?

"God morgon", säger jag och tittar med pigga ögon på receptionisten. Hon ser inte lika pigg ut men har sagolikt platt, glansigt hår och svart kavaj. "God morgon", svarar hon utan att röra på munnen eller ansiktet. "Vad kan jag hjälpa dig med?" "Louise heter jag och...

Kontrollanten – chef eller rövhatt?

Sally är liten och petit. Trots det hör du klackstegen på det hårda trägolvet i korridoren. Det är då du sträcker på dig, släcker ner Aftonbladet och Facebook och drar fram Excel-arken på skärmen. Alla håller andan en stund medan hon passerar. För ni vet aldrig...