Från blackout till knockout

Din guide till talarglädje

Framsidan av boken Från blackout till knockout, skriven av Tomas Eriksson

Hur många tillfällen finns det inte där vi förväntas tala inför en grupp? Är du projektledare, säljare, entreprenör, utbildare, expert eller chef innebär en stor del av jobbet att kunna kommunicera med många samtidigt.

Ju tryggare och träffsäkrare du blir på att presentera, desto fler dörrar och karriärmöjligheter öppnar sig för dig. För dig som är chef är konsten att nå fram med ditt budskap helt avgörande för ditt ledarskap när du leder möten, presenterar i ledningsgruppen eller får frågan om du kan komma och berätta om din organisations framgångar för människor som vill lära sig av de bästa i branschen.

Från blackout till knockout är en bok full av verktyg. Verktyg som gör att du kan flytta tankar, känslor och vilja från dig till dina åhörare.

Tomas Eriksson är en erfaren föreläsare som har lyft organisationer och individer i över 20 år. Tomas utbildar i presentationsteknik, arbetsglädje, feedback och ledarskap.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789189774056
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

Recensioner

”Tomas skriver kort och kärnfullt, med kluriga ordvändningar och många roliga formuleringar, vilket gör att innehållet känns fräscht, även för mig som jobbar som föreläsare sedan många år. Rekommenderas till alla som håller presentationer av något slag!”
– Gunnel Ryner, föreläsare och författare

”Har du det minsta problem med att prata inför folk så finns nu boken du ska läsa. Så liten. Så klok.”
– My Gross, föreläsare och expert på kundmöten

”Det tog en tågresa till Göteborg för att bli fullmatad med visdomar. Lärde mig massor, trots att jag talat inför folk i 20 år.”
– Ami Hallberg Pauli, stand up-komiker och föreläsare

”Ett smidigt A6-format sprängfyllt med tips om hur man fångar lyssnarna samt mycket annat, presenterat på ett enkelt och humoristiskt sätt.”
– Claes Helgeson, teknikansvarig

”I det smartaste och gladaste lilla guideformatet ryms mängder med tips. Lättläst, konkret och peppande. En ny favorit.”
– Anna-Karin Lingham, talare och varumärkesexpert

”Jag har känt Tomas i över 15 år och han har alltid briljerat på scenen. Nu har han äntligen skrivit ner sitt recept! En lustfylld, konkret och framförallt lättläst bok om ett av livets viktigaste ämnen – att presentera sig själv, sitt budskap och ha kul under tiden!”

David JP Phillips

Tomas Eriksson

Tomas Eriksson är elektronikingenjören som i sitt arbete som utbildare på Ericsson insåg att han älskade kommunikationen mellan människor mer än kommunikationen mellan telekomutrustning. Så han började studera psykologi och tog examen som organisationskonsult.

Han har över tjugo års erfarenhet av att föreläsa professionellt och håller kurser i presentationsteknik för både ovana och vana talare. Tomas föreläser även om arbetsglädje, feedback och samarbete i grupper och har lång erfarenhet av improviserad teater. Bland kunderna finns Sveriges Radio, Länsförsäkringar, Ica och en rad andra företag, myndigheter, kommuner och regioner.

Pressbilder författare
Tomas Eriksson, 1 (jpg, foto Niclas Fasth)
Tomas Eriksson, 2 (jpg, foto Niclas Fasth)

Pressbild bok
Från blackout till knockout (jpg)

Kontakt
arbetsgladje.se

Författarnyheter

Storytelling maxar uppmärksamheten

Storytelling förvandlar mellanmjölkspresentationer till proffsiga presentationer som vi inte kan låta bli att lyssna på. Gör det inte krångligare än det behöver vara. Plocka från dina erfarenheter. Ditt eget storyskafferi Mitt minne är fullt av händelser. Händelser...

Pressmeddelande: Från blackout till knockout

Oerhört många är rädda för att ta plats på en scen. Samtidigt förväntas det att chefer, experter och många fler ska kunna tala inför grupper i olika sammanhang. Författaren Tomas Eriksson menar att en stor del av rädslan beror på ett missförstånd, nämligen att jag...

Jag vill slippa vara nervös

De flesta känner sig nervösa inför en presentation. För en del kickar nervositeten in tjugo minuter innan, för andra några dagar eller till och med hela veckor innan. Får du ångest bara av tanken på att ställa dig på en scen? Då är du i gott sällskap. Rädslan att tala...

Låt din inledning suga

Japp, du läste rätt. De bästa inledningarna på föreläsningar och presentationer suger. Suger tag i oss deltagare. Från start. Fångar vår uppmärksamhet. Gör att vi inte kan motstå att lyssna på dig. Tyvärr börjar de flesta presentationer helt sugfritt: Hej. Jag heter...