När du presenterar dig kan du aldrig ge en fullständig bild av vem du är och vad du gör, så försök inte ens. Din uppgift är att snabbt få den du pratar med att bli nyfiken. Personen ska känna att du är en så intressant människa att den gärna pratar vidare med dig senare för att få veta mer.

Börja därför med det mest intressanta först. Det intressanta behöver inte vara att du har bestigit Mount Everest, utan snarare vad som är unikt just med dig. Vad har du gjort som ingen annan har? Vad är ditt varför och anledningen till att du kliver upp ur sängen på morgonen? Hur hjälper du andra? Vad brinner du för?

Joakim blev författare eftersom svenskläraren i gymnasiet klagade på hans uppsatser. ”Så där får du bara skriva om du är författare.”

Därför har egentligen hela Joakims liv varit en lång resa för att motbevisa henne. Nu är han författare flera gånger om och får därför skriva som han vill. Så kanske hade hon rätt?

Vem är du?

Är du någon som jobbar med narkotikaprevention eller personen som är ute på nätterna och räddar våra ungdomar från att knarka ihjäl sig? Är du en redovisningskonsult eller någon som hjälper småföretagare med det småtråkiga pappersjobbet så att de kan fokusera på det de älskar?


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Prata så någon bryr sig, Joakim Hedström och Magnus BergmanDet du har läst är ett utdrag från boken Prata så någon bryr sig. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.