Prata så någon bryr sig

Framsidan av boken Glasklart - drick smartare, författare Anna Sjöström

Problemet med alla tal, föreläsningar och presentationer är att de på papperet ser perfekta ut. Du har innehållet och flödet. Allt material finns där. Men om du inte får till energin och kontakten med människorna när du väl står på scenen händer ingenting.

Det är först i mötet med andra människor du märker om du pratar så någon bryr sig. Och det är just det som allting handlar om – oavsett om du vill inspirera människor, lära dem något nytt eller få dem att köpa något av dig.

Därför har du här en bok som vill utmana och ruska om dig. Som vill få dig att göra saker du inte trodde att du kunde eller vågade. Men det kommer att kräva mycket av dig i form av tid, energi och fokus. Och inte minst att du tränar och gör din hemläxa.

Alla människor kan snabbt bli bättre talare. Chefer, guider, lärare, företagare, politiker och inte minst föreläsare. Om du är en person som pratar till, med och för andra människor – och vill öka chansen för att de ska tycka, känna och göra som du säger – har du nytta av den här boken.

Det här är boken för dig som vill våga mer på just din scen – för att kunna prata så någon bryr sig. Det är ingen regelbok med ultimata svar. Snarare har du ett kryddställ av tips, övningar och inspiration framför dig.

Författarna är föreläsare med en bakgrund från reklam, ledarskap och improvisationsteater. De föddes knappast till talare själva utan vet mycket väl vad scenskräck, tomatröda ansikten och ångest innebär. Och att du kan hitta ditt eget sätt för att minska problemen.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951443
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Tips på framträdanden att inspireras av (extramaterial, pdf)

Magnus Bergman

Magnus Bergman är arbetsterapeuten, improvisatören och fyrabarnspappan som driver företaget Våga förmåga. Han hjälper företagare och föreläsare att våga ta ut svängarna och hitta glädjen när de talar till andra människor.

Lär dig att våga prata inför människor på ett avslappnat och naturligt sätt. Genom teori och övningar coachas du till att våga vara dig själv och arbeta utanför din komfortzon. Det enda Magnus själv minns från den första gången han stod på scenen är suset i öronen, hur världen snurrade och att han blev tomatröd i ansiktet.

Pressbild författare
Magnus Bergman (jpg, foto Crelle)

Pressbild bok
Prata så någon bryr sig (jpg)

Kontakt
vagaformaga.se
LinkedIn

Författarnyheter

Hur får du med dig människor?

Det spelar ingen roll vem du är, vad du jobbar med eller var du kommer från. För att du ska göra något annorlunda efter att ha läst den här boken måste vi inspirera och bjuda in dig. Det är först när du gör innehållet till ditt eget som du kanske vågar dig på en...

Våga göra fel & släpp egot

De flesta människor anstränger sig för att det de gör och säger ska vara rätt. Det är ett mänskligt drag. Vi vill passa in, bli bekräftade och framstå som duktiga på vad vi gör. Men att i varje ögonblick undvika att göra fel är oerhört stressande. Dessutom är det...

Släpp ditt ego

Visst föreläser du om dig själv, dina erfarenheter, ditt företag eller saker du har varit en del av. Men det handlar alltid om oss som lyssnar. Det är vi som avgör om du är en bra föreläsare och om vi ska bry oss om vad du säger. För några år sedan reste en...

Gasen i botten

När Magnus kliver in på scenen inför en teaterföreställning eller föreläsning brukar det inte dröja många sekunder innan han vrålar "HEJ PUBLIKEN!" Svaret blir alltid ett lojt och försiktigt "hej". Det får honom att säga "Bättre kan ni" och sedan vråla "HEJ PUBLIKEN"...

Vad vill du uppnå?

Många människor sätter upp mål innan de börjar med något. De ska gå ner i vikt, få ett visst jobb eller föreläsa för tusen människor innan året är slut. Vi är kanske lite bakvända, men vi sätter målen efter en stund – när vi vet vad vi gillar och vill göra mer av....