När idéerna tryter, då är det ofta dags för det jag kallar inkubationstid – tid att göra något annat så att tankarna får mogna till sig.

Här är några snabba tips på vad du kan göra då och när du behöver mer energi i vardagen.

Upp och rör på dig, ta en promenad, få lite frisk luft. Många av oss skulle bli bättre på att använda walk and talk än att sitta stilla och fika tycker jag – det ger verkligen ny kraft och energi.

Gör en nyfikenhetskarta! Brainstorma ner allt du är nyfiken på i en mindmap, på lappar eller hur du vill. Skriv upp allt du vill veta mer om och se sedan hur du kan stilla din nyfikenhet – genom att boka in ett besök, läsa, se film, gå en kurs, surfa …

Det senare är ju en väldigt enkel teknik, att bara låta ”surfen gå”. Du börjar någonstans och så hamnar du på något annat och en tredje och vips så har du hittat en ny pryl eller intressant sida, eller ny information som du inte tänkt alls på från början, en surfassociationskedja. :)

Behöver du mer energi kan du också ge bort mer energi. Bestäm dig för att varje dag säga något positivt till någon, skicka ett oväntat mejl – eller helt galet – skriv ett gammaldags brev. Det är en härlig känsla att göra någon oväntat glad! Det smittar.


Vill du veta mer?

Framsidan av boken Kreativ på jobbet, Kristina Swenningsson och Ewa SvenssonDet du har läst är ett utdrag från boken Kreativ på jobbet – roligare och smartare möten. Här hittar du ett smakprov från boken, länkar till var du kan köpa den och även information om författaren.