Kreativ på jobbet 

Roligare och smartare möten

Framsidan av boken Glasklart - drick smartare, författare Anna Sjöström

Kreativitet är en väg till roligare och smartare arbete. Med den här boken lär du dig bli bättre på att hålla i kreativa möten och få fart på nya tankar och idéer.

Den här boken vänder sig till dig som vill få inspiration och lära dig metodik och struktur. Tillsammans lägger det grunden för bra möten som skapar engagemang. Alla kan börja i det lilla. Det gäller att i varje möte fundera på om det behövs kreativitet, energi och delaktighet – och hur mötesledaren på ett bra sätt kan ge förutsättningar för detta.

Boken inspirerar och lär dig metodik och struktur – som är viktiga förutsättningar för kreativitet. Släpp loss energin, få bättre resultat och hitta nya lösningar, samtidigt som arbetet blir roligare.

I den nya, reviderade utgåvan är en del saker förtydligade och förenklade, men huvudinnehållet är sig likt.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789186951467
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov & extramaterial

Läs ett smakprov (pdf)

Associationskort (extramaterial, pdf)
Brainwriting-mall (extramaterial, pdf)
Idéutvecklingsmall (extramaterial, pdf)
Mötesspecifikation och körschema (extramaterial, pdf)

Recensioner

”… en seriös handbok i hur man skapar förutsättningar för idégenerering och hur man utvecklar idéerna till handlingsplaner. /…/ Boken kan användas utan några större förkunskaper. Jag kan rekommendera den till ledningsgrupper och team som ska utveckla produkter eller tjänster.”
– David Meden, BTJ-häftet 24/2015

”Lättsamt, användbart och koncist.”
– Markus Finér, IT Business Partner Verisure

”En praktisk tipsbok med många bra övningar.”
– Anna Axelsson, Östsvenska Handelskammaren

”Jag skrattade när jag märkte att jag favoritmarkerat precis alla övningar i boken. Mycket inspirerande och lätta att göra direkt.”

Emma Karlsson, verksamhetsutvecklare Länsförsäkringar Jönköping

Ewa Svensson & Kristina Swenningsson

Mängder av människor har upptäckt kraften i att öka kvaliteten i sina möten med den enkla metodik Kristina Swenningsson och Ewa Svensson lär ut i sin bok Kreativ på jobbet – Roligare och smartare möten.

De är experter på att öka kreativiteten och innovationsförmågan i olika organisationer och driver företaget Crearum tillsammans. Att stimulera till en kreativ miljö är viktigt för att utvecklas och skapa engagemang. Ett enkelt sätt att börja är just genom kreativa möten!

Pressbild författare
Kristina Swenningsson och Ewa Svensson (jpg, foto Crelle)

Pressbilder böcker
Kreativ på jobbet (jpg)
Roadmap for Effective and Creative Meetings (jpg)

Digitala utbildningar
Bli mer kreativ på jobbet (för individer och anställda)

Kontakt
crearum.se
Facebook-sida
LinkedIn (Ewa)
LinkedIn (Kristina)

Författarnyheter

Kreativa möten, med Ewa Svensson (avsnitt 002)


I dag pratar vi om möten. Och främst kreativa såna. För visst måste det finns sätt att göra segdragna möten roligare. Och få bort en hel del av de där människor-träffar-andra-människor på en kaffe och bulle, utan att komma fram till något.

Andra branscher, en övning

Att tänka kreativt handlar i stort om fokus och om att tänka ur olika perspektiv. Att fundera kring hur andra branscher hanterar olika situationer kan vara ett sätt att hitta inspiration till det egna företaget. Instruktion Välj en organisation som är känd för att...

Lekfullhet & nyfikenhet

Att arbeta kreativt ska vara roligt! Finurliga lösningar kan ge ett lekfullt och lättsamt intryck i möteslokalen. Lek handlar, precis som kreativitet, om att upptäcka och att utforska med nyfikenhet och förundran. Med lekfulla detaljer i den fysiska miljön väcks...