I den tsunami av adhd-böcker som släpps kommer nu en mer konkret, och mindre psykiatrisk, handbok. Det är en personlig överlevnadsguide fylld av tips för människor med adhd.

Joakim Hedström fick sin adhd-diagnos som 30-åring. Då hade han sökt psykiatrisk hjälp i åtta år, haft ett femtontal yrken och fyrtio bostäder. Han hade även hunnit med att vara sjukpensionär eftersom läkarna inte visste hur de skulle kunna hjälpa honom.

”Jag fick diagnosen och inget mer”, säger Joakim Hedström. ”Ingen information eller stöttning. Nu har jag samlat ihop verktygen som fick mig att gå från sjukpensionär till egenföretagare, och gjort det läkarna sa var omöjligt.”

Under fyra år har han intervjuat vårdpersonal, personer med adhd och anhöriga för att lära sig mer om adhd. I boken Joakims överlevnadsguide till adhd har han samlat sina bästa tips och verktyg för att fler ska få adhd-livet att fungera bättre.

Boken släpps den 16 april 2019.

Om författaren

Joakim Hedström är föreläsare och författare, bosatt i Norrköping. Joakims överlevnadsguide till adhd är hans tolfte bok.

Om förlaget

Eget Förlag ger ut små och snabblästa handböcker på temat kunskap på nolltid. Förlaget grundades 2011, finns i Norrköping och har gett ut ett fyrtiotal böcker. Högupplösta bilder på boken och författaren finns på egetforlag.se/bocker/overlevnadsguide-adhd.

För mer information, hör gärna av dig till Helene Engström, förlagschef
0708–12 91 81, helene.engstrom@egetforlag.se