Klara

Att vara aktiv förälder

Framsidan av boken Klara – att vara aktiv förälder, skriven av föreläsaren Frida Södermark

Att få ett barn är helt fantastiskt. Livets mening och höjden av lycka. Eller? Jag har inte alltid varit övertygad. Jag gillade barn. Men ett eget, var det verkligen för mig? Jag hade ju mina syskonbarn. Och jag älskade att vara ute på äventyr. Hade löpning som livsstil. En fri tillvaro med ett flexibelt arbete som företagare. Kunde vara hur spontan som helst. Bara dra iväg. Resa utan en plan. Skulle det verkligen vara värt att ge upp allt detta? Inte en chans.

Så börjar boken Klara – att vara aktiv förälder.

Idag är elitlöparen Frida Södermark mamma till Klara. Trots det har hon fortsatt att träna och fara ut på äventyr. För det behöver inte vara så komplicerat, insåg hon. Äventyret finns i närmaste skogsdunge.

Visst har aktiviteterna och fokuset blivit lite annorlunda. Men i grund och botten lever Frida och hennes familj som de vill, med äventyr och mycket träning. För det går att vara en aktiv förälder.

Boken bjuder på tips kring gravidträning och att ha ett aktivt och äventyrligt liv som småbarnsförälder. Du får exempelvis tips kring att resa med barn, lekplatsträning och att få till en rörlig vardag.

Format: Trådbunden pocketbok i A6-format
ISBN: 9789189774070
Antal sidor: 96
Språk: Svenska

Smakprov

Läs ett smakprov (pdf)

Recensioner

”Inspirerande och peppande bok för småbarnsföräldrar.”
BTJ-häftet nr 4, 2024

”Jag tycker att alla som är eller vill bli förälder ska läsa boken! Den kan få en att ändra inställning – en spark i röven att ta tag i saker. Några tips för att förändra vardagen lite grann till det roligare.”

Maria Strid

Frida Södermark

Frida Södermark föreläser om hur vi kan få in mer träning, äventyr och livsglädje i våra liv. Hon är en av världens bästa ultralöpare (en sådan som springer tiomilalopp) och är för det mesta ute på äventyr i världen. Bland meriterna finns bland annat SM-guld 100 km, VM-silver i lag 100 km och EM-guld i lag 100 km.

Hon är en flitigt anlitad föreläsare som inspirerar åhörarna att själva uppnå sina mål och börja leva drömmen oavsett vad den handlar om.

Frida är författare till Orka! Träning och äventyr i vardagen, en bok fylld av tips och inspiration, både för otränade och vana motionärer. Hon har även skrivit Våga! En väldigt annorlunda reseguide och Klara – att vara aktiv förälder.

Pressbilder författare
Frida Södermark och Klara (jpg, foto Niclas Fasth)
Frida Södermark (png, foto Emma Lado)

Pressbilder böcker
Orka – träning och äventyr i vardagen (jpg)
Våga – en väldigt annorlunda reseguide (jpg)
Klara – att vara aktiv förälder (jpg)

Digitala utbildningar
Elittänk i arbetslivet
Orka! Passion som drivkraft
Träningsglädje i vardagen
Våga! Väx genom motgångar och gå din egen väg

Kontakt
loparaventyret.se
LinkedIn

Författarnyheter

En aktiv livsstil, även med barn

Mitt mål efter att graviditetstestet visat positivt blev att klara av att springa hundra kilometer per vecka ända fram till förlossningen – sträckan är min friidrottsgren, men då springer jag den i ett och samma lopp.

Pressmeddelande: Elitlöparen som vill få fart – på familjer

Frida Södermark har vunnit SM-, EM- och VM-medaljer i löpning. Hon arrangerar löparresor till andra länder och motionslopp i Sverige. Nu släpper hon en bok om hur det går att leva ett aktivt liv – även som förälder. Frida Södermark har alltid älskat barn, men har...

Träning med en fripassagerare

Mitt mål efter att graviditetstestet visat positivt blev att klara av att springa hundra kilometer per vecka ända fram till förlossningen – sträckan är min friidrottsgren, men då springer jag den i ett och samma lopp.